Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

V Trenčíne sa bude platiť poplatok za rozvoj, mesto ho doteraz nemalo

Na snímke návštevníci Atrio Cafe si prezerajú rozsvietenú vianočnú výzdobu v centre Trenčína v pondelok 27. novembra 2023. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Sadzba poplatku stanovená zákonom je od troch do 35 eur za každý aj začatý štvorcový meter podlahovej plochy nadzemnej časti stavby.

Trenčín 13. decembra (TASR) - V Trenčíne sa bude od januára budúceho roka platiť miestny poplatok za rozvoj. V stredu ho schválili novým všeobecne záväzným nariadením poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva. Mesto Trenčín doteraz poplatok za rozvoj nemalo.

Podľa vedúcej ekonomického útvaru mesta Márie Capovej zákon o miestnom poplatku umožňuje mestám a obciam zabezpečiť finančné zdroje na rozvoj, prioritne území dotknutých realizovanou výstavbou z príjmov, ktoré budú plynúť do rozpočtu mesta z tohto poplatku.

Sadzba poplatku stanovená zákonom je od troch do 35 eur za každý aj začatý štvorcový meter podlahovej plochy nadzemnej časti stavby. V Trenčíne rozhodli poslanci o výške poplatku za rozvoj na úrovni 20 eur na všetky druhy stavieb stanovených zákonom.