Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

V. Vaňo posilnil tím vyššieho vedenia globálnej spoločnosti CentralNic

Na snímke Vladimír Vaňo Foto: TABLET.TV

Vladimír Vaňo má viac ako 20-ročné medzinárodné skúsenosti z bankovníctva, ekonomického výskumu, poradenstva a médií.

Bratislava 12. decembra (TASR) – Rady medzinárodnej spoločnosti CentralNic rozšíril Slovák Vladimír Vaňo. Pôsobiť bude na pozícii ekonóma skupiny a vedúceho komunikácie pre slovenský trh. Bratislava sa zároveň stáva centrom pre strategické investície a prevádzku skupiny CentralNic poskytujúcej softvérové platformy a sídliacej v Londýne.

Vaňo má viac ako 20-ročné medzinárodné skúsenosti z bankovníctva, ekonomického výskumu, poradenstva a médií. "Jeho medzinárodné skúsenosti a vedomosti v oblasti ekonómie, ekonomického výskumu a komunikácie podporia naše zameranie na globálny rozvoj digitálnych ekonomík, ktorý prispieva k organickému rastu a expanzii skupiny CentralNic," zhodnotil generálny riaditeľ skupiny Ben Crawford.

Zdrojom výnosov spoločnosti je predaj mien internetových domén po celom svete prostredníctvom vlastnej technologickej platformy. Prevádzkuje globálnu správcovskú sieť, v rámci ktorej poskytuje domény pre viac ako 1500 registrátorov v 77 krajinách. CentralNic sa stala 100-% akcionárom správcu slovenskej internetovej domény najvyššej úrovne .sk, spoločnosti SK-NIC. Firma kúpila akcie od holandského DanubiaTel Netherlands B.V.