Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Schválili aktualizovanú stratégiu BOZP s programom na ďalšie roky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Novým nevyhnutným podkladom aktualizovanej stratégie BOZP sa stal Strategický rámec EÚ v oblasti ochrany zdravia a bezpečnosti pri práci na obdobie 2021 až 2027.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Aktualizovaný súbor priorít a úloh v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP) obsahuje prehodnotenie v súčasnosti platnej stratégie BOZP z dielne ministerstva práce. Stratégiu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci SR na roky 2021 až 2027 a program jej realizácie na roky 2024 až 2027 schválila v stredu vláda.

Aktualizovaná verzia stratégie nadväzuje na jej pôvodné znenie z roku 2020, ktorej súčasťou bol prvý program realizácie na roky 2021 až 2023. Novým nevyhnutným podkladom aktualizovanej stratégie BOZP sa stal Strategický rámec EÚ v oblasti ochrany zdravia a bezpečnosti pri práci na obdobie 2021 až 2027. Jeho kľúčové ciele sú zamerané na zelenú, digitálnu a demografickú transformáciu, víziu nulovej úrazovosti a zvyšovanie pripravenosti na súčasné a budúce zdravotné krízy.

"Primárnym cieľom stratégie BOZP je prijímanie a presadzovanie účinných preventívnych opatrení na úrovni štátu, ako aj zamestnávateľov s cieľom vytvárať dlhodobo udržateľné dôstojné pracovné podmienky na udržanie nízkeho počtu pracovných úrazov, najmä smrteľných pracovných úrazov a pracovných úrazov s celoživotnými následkami, s víziou nulovej pracovnej úrazovosti, ako aj minimalizovanie príčin chorôb z povolania, presadzovanie prevencie, posilňovanie významu kultúry bezpečnosti práce a šírenie osvety v oblasti BOZP," priblížil rezort práce.

V tejto súvislosti je podľa ministerstva nevyhnutné podporovať informatizáciu a digitalizáciu ústredných orgánov štátnej správy, inšpekcie práce a iných orgánov vykonávajúcich dozor v oblasti BOZP a ich vzájomné prepojenie. Cieľom je zabezpečenie efektívneho výkonu činností, ako aj zjednodušenie komunikácie so zamestnávateľmi.