Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Volkswagen chce na čínskom trhu uviesť na trh lacné elektromobily

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Automobilka sa snaží o rozširovanie partnerstiev. Napríklad na indickom trhu chce vyvíjať autá v spolupráci s Tata Motors.


Wolfsburg 14. marca (TASR) - Volkswagen (VW) chce v budúcnosti uviesť na čínsky trh lacné elektromobily. Rokovania s čínskym partnerom JAC sú už v pokročilom štádiu, uviedol šéf koncernu Matthias Müller. Automobilka chce v Číne tiež ponúkať služby v segmente mobility a z tohto dôvodu sa dohodla na spolupráci s novými partnermi, napríklad s čínskou firmou GoFun, ktorá ponúka služby v oblasti zdieľania áut.

Čína je považovaná za najväčší trh s elektromobilmi. VW ohlásil mohutnú ofenzívu v oblasti elekromobility tiež ako reakciu na emisný škandál. VW vlani zvýšil odbyt na čínskom trhu, vrátane Hongkongu, o 12,2 % na 4 milióny vozidiel.

Volkswagen sa snaží o rozširovanie partnerstiev. Napríklad na indickom trhu chce vyvíjať autá v spolupráci s Tata Motors. Automobilka sa okrem toho opäť chce viac sústrediť na juhoamerický trh. Šéf značky VW Herbert Diess uviedol, že automobilka plánuje vysoké investície v Brazílii.