Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson ide vo Švédsku prepúšťať

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ericsson bude v roku 2024 pokračovať vo svojich iniciatívach na zvýšenie prevádzkovej efektívnosti, ale nebude k nim poskytovať žiadne osobitné vyhlásenia, uviedla spoločnosť.

Kodaň 25. marca (TASR) - Švédsky výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson v rámci úsporných opatrení, ktoré oznámil začiatkom roka, prepustí vo Švédsku približne 1200 zamestnancov. Spoločnosť v pondelok oznámila, že k tomuto kroku ju prinútili náročné podmienky na trhu mobilných sietí a očakávané nižšie objemy predaja v roku 2024. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Po niekoľkých rokoch vysokého dopytu po zariadeniach pre mobilné siete 5G sa nákupy zo strany telekomunikačných operátorov spomalili, čo prinútilo firmy ako Ericsson a Nokia prepustiť tisíce zamestnancov s cieľom ušetriť náklady.

Ericsson bude v roku 2024 pokračovať vo svojich iniciatívach na zvýšenie prevádzkovej efektívnosti, ale nebude k nim poskytovať žiadne osobitné vyhlásenia, uviedla spoločnosť. Ericsson už v januári oznámil, že v rámci ďalších úsporných opatrení môže zvážiť aj prepúšťanie, konkrétne počty firma v tom čase neuviedla.