Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Vláda za predsedu ÚRSO navrhla šéfa Regulačnej rady J. Holjenčíka

Jozef Holjenčík Foto: TASR/Štefan Puškáš

Jozef Holjenčík pritom už dlhšie ako predseda Regulačnej rady vykonával aj funkciu zastupujúceho predsedu ÚRSO, keďže nebol vymenovaný predseda tohto úradu.

Gabčíkovo 24. októbra (TASR) – Pozíciu predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) má zastávať súčasný predseda Regulačnej rady Jozef Holjenčík. Túto nomináciu na dnešnom rokovaní odobrila vláda.

"Vláda odsúhlasila návrh na J. Holječníka a tento návrh posúvame ďalej prezidentovi, ktorý má právomoc rozhodnúť definitívne," priblížil po rokovaní vlády v Gabčíkove premiér Robert Fico (Smer-SD). Holjenčík by tak mal definitívne zastávať dve funkcie súčasne – predsedu ÚRSO a zároveň predsedu Regulačnej rady.

"Postupovali sme podľa zákona a dali sme návrh prezidentovi," konštatoval Fico. Holjenčík pritom už dlhšie ako predseda Regulačnej rady vykonával aj funkciu zastupujúceho predsedu ÚRSO, keďže nebol
vymenovaný predseda tohto úradu.



"Ide o kandidáta, ktorý je odborne spôsobilý a s najvyššou možnou kvalifikáciu, čo sa týka práce v tomto odbore," vysvetlil nomináciu hovorca ministerstva hospodárstva Stanislav Jurikovič.