Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Zisk Deutsche Bank v 1. kvartáli vzrástol

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Deutsche Bank v prvom štvrťroku vytvorila rezervy na riziká v objeme 439 miliónov eur, čo je o 18 % viac ako pred rokom.

Frankfurt nad Mohanom 25. apríla (TASR) - Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank dosiahla v prvom štvrťroku nárast zisku napriek vyšším rezervám na potenciálne riziká. Spoločnosť vo štvrtok oznámila, že jej zisk pred zdanením za tri mesiace do konca marca v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástol o 10 % na čosi viac ako dve miliardy eur. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Čistý zisk pripadajúci na akcionárov banka zvýšila tiež o 10 % približne na 1,3 miliardy eur. Deutsche Bank v prvom štvrťroku vytvorila rezervy na riziká v objeme 439 miliónov eur, čo je o 18 % viac ako pred rokom. Za celý rok 2024 skupina očakáva, že rezervy zostanú na úrovni predchádzajúceho roka.

Pozitívny vplyv prudkého zvýšenia úrokových sadzieb Európskej centrálnej banky (ECB), z ktorého Deutsche Bank, podobne ako ostatné finančné inštitúcie v eurozóne, profituje, sa v prvom štvrťroku ďalej zmiernil. Nižšie čisté úrokové výnosy však skupina dokázala kompenzovať zvýšením výnosov z provízií vo všetkých oblastiach svojho podnikania.