Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Zľavy a zvýšené náklady stiahli sieť obchodných domov Macy´s do straty

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Po úprave o mimoriadne položky však zaznamenala zisk, ktorým prekonala očakávania trhov.

New York 22. augusta (TASR) - Americká sieť obchodných domov Macy´s vykázala za 2. kvartál súčasného obchodného roka stratu, keď výsledky spoločnosti ovplyvnili výrazné zľavy a vyššie náklady na propagáciu tovarov. Po úprave o mimoriadne položky však zaznamenala zisk, ktorým prekonala očakávania trhov. Informovali o tom portály Nasdaq a RTTNews.

Sieť Macy´s vykázala za 2. kvartál obchodného roka 2023/2024, ktorý sa skončil 29. júla, čistú stratu 22 miliónov USD (20,17 milióna eur), čo na akciu predstavuje osem centov. V rovnakom období minulého roka bola spoločnosť v zisku 275 miliónov USD (99 centov/akcia).

Po úprave o jednorazové položky zaznamenala sieť obchodných domov zisk 71 miliónov USD, čo znamená 26 centov/akcia. Aj keď zisk výrazne klesol (pred rokom to bolo 271 miliónov USD a 1 USD/akcia), výsledky prekonali očakávania. Analytici odhadovali, že upravený zisk na akciu dosiahne 13 centov.

Objem tržieb mierne klesol. Dosiahol 5,13 miliardy USD, zatiaľ čo v rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka zaznamenala spoločnosť tržby na úrovni 5,60 miliardy USD.

(1 EUR = 1,0908 USD)