Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Cestujúci, pozor: Vlaky v úseku Kúty a Břeclav budú premávať odklonom

Na archívnej snímke železničná stanica v Kútoch. Foto: TASR Vladimír Miček

Vlaky EC/EN z Prahy pôjdu priamo, bez nutnosti prestupu v stanici Břeclav.

Bratislava 13. marca (TASR) - Vlaky v úseku Kúty - Břeclav budú od 16. do 21. marca pre výluku na trati premávať odklonom cez pohraničný priechod Holíč nad Moravou - Hodonín v Českej republike. Medzištátne vlaky EuroCity (EC) a EuroNight (EN) preto môžu meškať približne 30 až 40 minút. V stredu o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

"Vlaky ZSSK pôjdu odklonom pre výluku, ktorú organizuje manažér železničnej infraštruktúry, Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Rekonštrukčné práce prinesú spoľahlivejšiu a bezpečnejšiu železničnú dopravu, a to vďaka oprave mosta cez rieku Morava,
" vysvetlil Drevický.

Medzištátne vlaky EC/EN do Prahy budú počas výluky premávať odklonom cez Holíč nad Moravou a Hodonín a končiť v stanici Břeclav, kde budú môcť cestujúci prestúpiť na pravidelné vlaky Railjet linky Graz - Praha. Výnimkou je vlak EC s odchodom z Budapešti o 17.30 h, ktorý pôjde až do Prahy.

Vlaky EC/EN z Prahy pôjdu priamo, bez nutnosti prestupu v stanici Břeclav. Priame vedenie neplatí pre vlak EC z Prahy do Budapešti s odchodom z českej metropoly o 11.44 h, kde bude nutný prestup v Břeclavi do náhradnej súpravy, ktorá bude pokračovať cez Bratislavu do Budapešti.

"Upozorňujeme cestujúcich, aby si pred cestou do/z Prahy pozreli konkrétne obmedzenia súvisiace s ich spojením," uviedol Drevický s tým, že obmedzenia si možno pozrieť na webe ZSSK vo výveske. Pripomenul tiež, že zmeny sa budú týkať vlakov EC/EN liniek z Budapešti cez Bratislavu a Prahu do Hamburgu, Praha - Bratislava - Budapešť a tiež spojení z Budapešti cez Bratislavu do Varšavy a Budapešť - Bratislava - Břeclav.