Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

Brankár Vozár sa po dvoch rokoch v Taliansku vrátil do Trenčína

Matej Vozár. Foto: www.astrencin.sk

"Som veľmi rád, že sa vraciam domov," vraví slovenský gólman.

Trenčín 18. februára (TASR) - Slovenský futbalový brankár Matej Vozár sa po dvoch rokoch vrátil z talianskej Spezie do tímu fortunaligistu AS Trenčín, s ktorým podpísal ročnú zmluvu s opciou na ďalšie dve sezóny.

"Som veľmi rád, že sa vraciam do prostredia, v ktorom som vyrastal. Veľmi dobre to tu poznám, vrátil som sa totiž domov. Budem sa snažiť chytiť svojej šance a zabojovať o miesto v A-mužstve," povedal odchovanec trenčianskeho futbalu pre oficiálnu stránku klubu.

Dvadsaťročný brankár odišiel z juniorky AS do tímu Spezia Calcio na ročné hosťovanie s opciou a následne s ním podpísal zmluvu. Za juniorský tím odchytal niekoľko zápasov. "Bol to pre mňa veľký skok. Zo Slovenska som prišiel do krajiny, kde som nepoznal jazyk a nemal spoluhráča, s ktorým by som sa mohol dohovoriť. Bola to však skvelá skúsenosť. Talianska brankárska škola je jedna z najlepších na svete a produkuje mnoho skvelých brankárov. Som rád, že som tam mohol byť. Dnes to chcem zužitkovať vo farbách AS," povedal.

Po skončení zmluvy sa stal voľným hráčom. "Chcem na sebe ďalej pracovať a postupnými krokmi sa zlepšovať. Samozrejme dúfam, že sa vyhnem zraneniam, ktoré ma v minulosti viackrát brzdili. Verím, že sa mi podarí svojimi výkonmi presvedčiť, že som perspektívny brankár pre AS Trenčín," dodal Vozár.