Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Najvyššia futbalová súťaž mení názov, novým partnerom bude Fortuna

Na snímke nové logo súťaže. FOTO TASR/Martin Baumann

Šéf ÚLK Dušan Tittel zároveň poďakoval doterajšiemu partnerovi spoločnosti Corgoň.

Bratislava 20. mája (TASR) - V bratislavskom hoteli Sheraton predstavili v utorok nového generálneho sponzora najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, ktorá na najbližšie štyri sezóny ponesie názov Fortuna liga (FL). Stalo sa tak na základe podpísania zmluvy s novým titulárnym sponzorom Fortuna SK, ktorú uzavrela Únia ligových klubov (ÚLK) spoločne so svojim marketingovým partnerom UFA Sports Slovakia.

"S radosťou môžem oficiálne oznámiť uzatvorenie dohody so spoločnosťou Fortuna SK, vďaka ktorej vstupuje do slovenského ligového futbalu nový významný partner. Dĺžka podpísanej zmluvy na štyri roky jasne dokumentuje, že Fortuna vníma toto spojenie ako svoju strategickú prioritu a verím, že dnes spolu odštartujeme ďalšiu dlhodobú etapu v slovenskom profesionálnom futbale," uviedol výkonný riaditeľ UFA Sport Robert Müller.

Značka Fortuna nie je na slovenskom športovom trhu neznáma, napokon v posledných šiestich rokoch pôsobila ako jeden z platinových partnerov Slovenského futbalového zväzu (SFZ). "Vzhľadom na priestor, ktorý sa vytvoril odchodom bývalého titulárneho sponzora, rozhodli sme sa presunúť ťažisko našej podpory futbalu z reprezentačného tímu na najvyššiu súťaž. S hrdosťou môžem oznámiť, že tá v najbližších rokoch ponesie názov Fortuna liga," skonštatoval generálny riaditeľ spoločnosti Fortuna SK Marek Biely, ktorého doplnil marketingový šéf Fortuny Zdeněk Lang: "Samozrejme, že by sme chceli vstúpiť do prostredia, ktoré je stabilné. V slovenskom futbale pôsobíme už šesť rokov a zažili sme napríklad aj výmenu vo vedení zväzu. Mne však neprináleží komentovať aktivity našich obchodných partnerov a verím, že naša ďalšia spolupráca bude prínosná pre obe strany. Chceme, aby si ľudia postupne vžili, že súťaž sa už volá Fortuna liga. Dobre však vieme, že to potrvá nejaký čas."



V aktuálnom vrcholiacom corgoňligovom ročníku 2013/2014 zostáva odohrať ešte dve posledné kolá, ktoré definitívne rozhodnú o zostupujúcom tíme do II. ligy. "Som veľmi rád, že liga je napínavá až do samého konca. A to tak na chvoste tabuľky, ako aj v súboji o postup do Európskej ligy. Zároveň sa nám podarilo zvrátiť pokles návštevnosti ligových zápasov a verím, že v nastúpenom trende budeme pokračovať aj pod novým názvom súťaže. Týmto v mene ÚLK a jej klubov vítam spoločnosť Fortuna v portfóliu našich partnerov. Ďakujem za spoluprácu aj doterajšiemu partnerovi spoločnosti Corgoň, ktorej želám veľa úspechov do ďalších rokov," poznamenal na margo novej spolupráce šéf ÚLK Dušan Tittel, ktorý má platný kontrakt do 31. januára 2015.

ÚLK a UFA Sport súčasne oznámili, že došlo aj k predĺženiu úspešnej spolupráce so spoločnosťou adidas Slovakia. Aj ďalšie dve sezóny sa tak všetky zápasy Fortuna ligy a II. ligy budú hrať s oficiálnymi loptami tejto značky. V prebiehajúcej jarnej časti 2013/2014 sa dve najvyššej slovenské súťaže hrajú s loptami adidas Brazuca, ktorá je oficiálnou loptu aj pre svetový šampionát v Brazílii. S týmito loptami sa bude hrať FL aj II.liga v jesennej časti nasledujúceho ročníka. S príchodom spoločnosti Fortuna do najvyššej slovenskej súťaže sa zmenilo aj jej logo. Súčasne pokračujú rokovania o tom, aby sa v novej sezóne vysielali v každom ligovom kole z najvyššej súťaži tri priame televízne prenosy.