Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

O slovenský futbalový talent majú záujem Belgičania, ponúkajú megasumu

Bez popisu Foto: TASR/Martin Baumann

Okrem Anderlechtu prejavili o vychádzajúcu hviezdu slovenského futbalu interes v poslednom čase aj v Dukle Praha, FC Bruggy a Olympique Marseille.

Bratislava 7. júna (TASR) - O služby slovenského futbalistu v drese Legie Varšava Ondreja Dudu má záujem čoraz viac európskych klubov. Devätnásťročný stredopoliar už dokonca dostal aj konkrétnu ponuku na prestup za 3 milióny eur od belgického Anderlechtu Brusel. Vo svojom sobotňajšom vydaní o tom informovala slovenský denník Šport.

Duda má za sebou vydarenú sezónu. Jesennú časť strávil v MFK Košice (19 zápasov/5 gólov) a pomohol tímu k zisku Slovenského pohára. Od marca potom "zarezával" v Legii, ktorej zasa pomohol k poľskému titulu a postupu do 3. predkola Ligy majstrov 2014/2015. Navyše, svojimi výkonmi upútal aj pozornosť kouča slovenskej dvadsaťjednotky Ivana Galáda.

"Samozrejme, že ma teší, keď si ma vyhliadol taký slávny klub ako Anderlecht. Nemám sa však kam ponáhľať. Iba teraz som prišiel do Legie, som tu spokojný a potrebujem ešte čas, aby som dozrel. Až potom sa posuniem ďalej. Záujem ma teší, ale teraz sa tým nebudem zaoberať. Napokon majitelia Legie sa ma ani nepýtali na môj názor. Mali v tom tiež jasno: nepotrebujú a nechcú ma teraz predávať," cituje slovenského tínedžera denník Šport.

Okrem Anderlechtu prejavili o Dudu interes v poslednom čase aj v Dukle Praha, FC Bruggy a Olympique Marseille. "Viem, že mali o mňa interes, Anderlecht prišiel s konkrétnou ponukou, Bruggy a Marseille žiadnu s číslami nepredložili. Pravdepodobne sa zástupcovia klubov chodili pozerať na naše zápasy a sledovali ma, no nič bližšie neviem povedať," dodal Duda, ktorý prestúpil do Poľska údajne za čiastku okolo 350.000 eur.