Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FL: Grék Tzovaras by mal v Slovane už čoskoro trénovať naplno

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Devätnásťročný útočník prišiel do Slovana z klubu, ktorý je súperom Slovana v play off Európskej ligy.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Grécky futbalista Georgios Tzovaras by sa mal už čoskoro zapojiť do plného tréningu fortunaligového Slovana Bratislava. Po júnovom prestupe z PAOK Solún si talentovaný mladík privodil svalové zranenie a momentálne sa pripravuje iba individuálne.

"Je veľmi náročné prísť do nového klubu a následne sa ocitnúť mimo hry pre zranenie. Som však mladý a myslím pozitívne. Utrpel som svalové zranenie, ktoré nie je vážneho charakteru, no pri rekonvalescencii musím byť veľmi opatrný, aby sa zranenie neobnovilo. Možno o sedem až desať dní budem môcť naplno trénovať s tímom a verím, že po reprezentačnej prestávke už budem stopercentne pripravený. Rád by som si už pripísal svoj debut v belasom," uviedol Tzovaras pre klubovú webstránku.

Devätnásťročný útočník prišiel do Slovana z klubu, ktorý je súperom Slovana v play off Európskej ligy. Za PAOK hral päť rokov a v minulej sezóne prispel ôsmimi gólmi k zisku dorasteneckého titulu: "PAOK poznám veľmi dobre, v minulej sezóne som absolvoval tréningy s prvým tímom. Je to zvláštne, že budeme čeliť môjmu bývalému klubu, no beriem to ako profesionál. Som hráčom Slovana, a aj keď v tomto zápase nebudem môcť nastúpiť, chcem akýmkoľvek spôsobom prispieť k tomu, aby sme boli úspešní. Náš súper má ohromnú kvalitu v ofenzíve, no nesmieme sa vopred zľaknúť. Verím nášmu mužstvu. Vnímam hráčov na tréningu a viem, že tiež máme veľkú kvalitu. PAOK zažil sklamanie po vypadnutí s Ajaxom a teraz bude chcieť reagovať. Musíme sa čo najlepšie pripraviť, ak podáme stopercentný výkon a podporia nás aj fanúšikovia, môžeme uspieť."

Grécky mládežnícky reprezentant prišiel v lete ako posila s výhľadom do budúcna. Je súčasťou širšieho kádra prvého tímu Slovana a je na ňom, akú pozíciu v klube si po kompletnom zotavení zo zranenia vybojuje. "Momentálne už trénujem aj na ihrisku, no ešte nie s tímom, ale robím cvičenia pod dohľadom kondičného trénera a fyzioterapueta. Snažím sa byť trpezlivý. Tvrdo makám a viem, že každým dňom je môj návrat do hry bližšie, čo ma napĺňa obrovskou energiou," dodal Tzovaras.