Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Fortuna liga: Trenčín triumfoval nad Dunajskou Stredou

Na snímke sprava hráč Trnavy Marvin Egho a hráč Podbrezovej Ján Krivák v zápase 13. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - FK Železiarne Podbrezová v Trnave v sobotu 21. októbra 2017. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Pozrite si najnovšie výsledky Fortuna ligy.

Dunajská Streda 21. októbra (TASR) - Trenčín zvíťazil nad Dunajskou Stredou v sobotňajšom stretnutí 13. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy.


Dunajská Streda - Trenčín 1:2 (1:1)



FC DAC 1904 Dunajská Streda - AS Trenčín 1:2 (1:1)

Góly: 28. Pačinda - 3. van Haaren, 70. Janga. Rozhodovali: Sedlák - E. Weiss, Jenčura, ŽK: Lawrence, El Mahdioui, Beridze, Šulek (všetci Trenčín), 6616 divákov.

FC DAC 1904 Dunajská Streda: Macej - Živkovič, Šatka, Huk, Davis – Ljubičič - Čmelík (67. Aluku), Ľupták (72. Olasunkanmi), Kalmár, Pačinda - Malec (58. Divkovič)

AS Trenčín: Šemrinec - Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa - El Mahdioui - van Haaren, Ubbink (66. Zubairu) - Paur, Janga (90.+3 Mance), Beridze (83. Azango)



Trenčínu sa podarilo šokovať tradične husto zaplnené tribúny v MOL Aréne už v 3. minúte, keď sa van Haaren oprel do lopty a jeho nechytateľný pokus spoza šestnástky skončil v domácej sieti - 0:1. Aj v ďalšom priebehu mal AS viac z hry, ale z miernej prevahy nič nevyťažil. Domáci sa po inkasovanom góle dlho trápili v prechodovej fáze, až v 28. minúte Pačinda potrestal obrovskú chybu Lawrencea a ľavačkou popri vybiehajúcom Šemrincovi vyrovnal - 1:1. Záver prvého polčasu patril Trenčanom. Najskôr v 40. minúte Paurov center hľadal v šestnástke nabiehajúceho Jangu, pred ktorým v poslednej chvíli odkopol loptu do bezpečia Šatka. O tri minúty tvrdo krížne vypálil Beridze, ktorý tesne minul bránu.

Tréner DAC-u sa po prestávke snažil oživiť ofenzívu svojho mužstva striedaním Divkoviča za Maleca. Mladý chorvátsky útočník sa pohybom snažil rozvibrovať hru, po hodine hry odvážnym sólom skúšal preniknúť až do šestnástky, ale zastavil ho Skovajsa. V 70. minúte však práve "nabudený" Divkovič zbytočne proti presile hosťujúcich hráčov prišiel pred vlastnou šestnástkou o loptu, akcia AS pokračovala cez El Mahdiouiho a centrujúceho van Haarena až na Jangu, ktorého hlavička skončila presne pri ľavej žrdi - 1:2. Hráči DAC zvýšili ofenzívne úsilie, ale v 87. minúte mohli inkasovať tretí gól. Van Haaren elegantne obišiel Maceja, ale loptu z ostrého uhla napálil len do žrde a tá sa odrazila späť do ihriska. V nadstavenom čase neuspel trikrát po sebe Janga, aj napriek tomu si však Trenčín tesný triumf na Žitnom ostrove postrážil a predĺžil víťaznú sériu v lige už na päť zápasov.


Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/

Erik Pačinda, autor gólu DAC Dun. Streda: "Hostia lepšie kombinovali, my sme nezachytávali lopty a dostávali sa tak pod tlak. Dal som gól, ale neznamená nič... Doma sme boli zvyknutí vyhrávať, preto ma mrzí, že sme na novom štadióne utrpeli prvú prehru."



Peter Kleščík, kapitán AS Trenčín: "Veľmi dôležité víťazstvo. Dunajská Streda doma neprehrala 16 zápasov. Povedali sme si, že budeme hrať náš futbal a výsledok sa dostaví. Veľmi si tri body vážime a určite ich oslávime. Nepozeráme sa na tabuľku, ale na nášho najbližšieho súpera, ktorým je Trnava."




FC Spartak Trnava - FK Železiarne Podbrezová 2:0 (0:0)



Góly: 49. Vlasko, 78. Kostelný (vl.). Rozhodovali: Ziemba - Chládek, Žákech, ŽK: Tóth - Baez, Krivák, Kuciak, 4311 divákov.

Spartak: Vantruba - Kadlec, Tóth (46. Hladík), Godál, Janso - Sloboda, Pehlivan - Čanturišvili, Vlasko (83. Greššák), Jirka (88. Mihálik) - Egho

Podbrezová: Kuciak - Viazanko (63. Djordjevič), Krivák, Kostelný, Kuc - Leško, Haščák, Baez (63. Kopičár), Turňa - Bernadina (76. Jedinák), Rendla


Hostia nastúpili sebavedomo, pretože v Trnave ešte v lige doposiaľ nedostali gól. Úvodné minúty patrili domácim, no najskôr Vlasko v dobrej pozícii prestrelil a o chvíľu pokus Egha z uhla vyrazil Kuciak na roh. Hostia odpovedali hlavičkou Rendlu, ktorá smerovala vedľa brány a v 15. minúte vystrelil z priameho kopu Leško nad bránu. Domáci sa v ďalšom priebehu utápali v nepresnostiach, hra im nešla podľa predstáv a tak si hostia bez problémov udržiavali bezgólový stav.

Do druhého polčasu nastúpili domáci s Hladíkom, ktorý vystriedal zraneného Tótha a už v 49. minúte rozjasal divákov Vlasko, keď z priameho kopu poslal loptu do ľavej šibenice podbrezovskej brány. Spartak po góle ožil, jeho hráčov bolo plné ihrisko, ale do šancí ich obetavo hrajúci hostia nepúšťali. V 68. minúte mala Podbrezová výhodu priameho kopu, ktorý zahrával Rendla, no loptu spoľahlivo odvrátil Godál. V 72. minúte vystrelil zvnútra šestnástky Kadlec, ale tesne minul bránu. Z protiútoku zasa Leško vyskúšal pozornosť Vantrubu. V 78. minúte sa definitívne rozhodlo o víťazstve Trnavy, keď Čanturišvili z uhla vystrelil po zemi na bránu hostí a lopta sa od kapitána Kostelného odrazila do vlastnej siete - 2:0. Záver sa už iba dohrával, domáci si boli vedomí desiateho súťažného víťazstva v rade a hostia pochopili, že z Trnavy si neodvezú ani jeden bod.


Nestor El Maestro, tréner Spartaka Trnava: "Snažili sme sa hrať ako veľký tím, no nebolo to tak. Podbrezová ukázala, že nie je slabý súper. V druhom polčase sme podali už náš zvyčajný výkon, s ktorým môžeme vyhrať nad hocikým, nielen nad Podbrezovou."



Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "S dnešným zápasom som opäť spokojný aj napriek tomu, že sme prehrali. Boli sme dobre organizovaní a s Trnavou sme hrali vyrovnanú partiu. Nebyť druhého gólu, dopadlo by to pre nás lepšie. Ideme dopredu, výkony hráčov idú tiež hore a verím, že sa budeme ďalej len zlepšovať."






MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 0:0



Rozhodovali: Smolák – Hancko, Bednár, ŽK: Kolesár, Grič - Kuník, 1088 divákov.

Michalovce: Kira (58. Bieszczad) – M. Kolesár, Bednár, Carrillo, Šimčák – Grič – Koscelník (80. Regáli), Žofčák, Danko, Božok – Sulley (71. Bragin)

Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Kóňa, Fábry (71. Charizopulos), Machovec – Balaj, Valenta (52. Ngeyitala), Ivančík (90.+ Abrahám)


V prvom polčase sa nehral oku lahodiaci futbal. Diváci videli iba minimum šancí. Michalovčania síce začali náporom, no čistú gólovú šancu si nevypracovali. V 25. minúte sa zrodil jediný moment, ktorý stál za to, keď domáci zakombinovali po ľavej strane, k lopte sa dostal Šimčák, jeho krížnu strelu Hroššo vykopol. Za zmienku stál aj Žofčákov priamy kop z konca polčasu, ktorý išiel tesne mimo brány.

Aj v druhom polčase pokračovala aktivita Michalovčanov, no tí sa nedostali do gólovej šance. Na začiatku to dvakrát skúšal Koscelník, neskôr hlavičkoval nad Carrillo. Keď sa nepresadili ani Žofčák s Braginom, zápas sa skončil zaslúženou bezgólovou remízou.


Anton Šoltís, tréner Michaloviec: "Podali sme jeden z najlepších výkonov doma. Futbal sa hrá na góly, žiaľ, my sme opäť nestrelili ani jeden. Možností sme mali dostatok, no dnes nám nebolo súdené skórovať. Vyhrať môžeme iba vtedy, keď dáme gól, dnes sme ho nedali."

Ivan Galád, tréner Nitry: "V Michalovciach sme mali snahu predviesť dobrý výkon a zabodovať. To druhé sa nám podarilo, prvé nie. Chceli sme sa tu prezentovať lepšie. Teší ma, že sme získali ďalší plusový bod. Treba povedať, že bod z Michaloviec si veľmi vážim."



FK Senica - MFK Ružomberok 0:3 (0:0)



Góly: 67. Haskič, 69. Kostadinov, 75. Daniel. Rozhodovali: Královič - Bobko, Hrmo, ŽK: Krč, Vaščák - Kružliak, 412 divákov.

Senica: Plach – Podhorin, Otrísal, Duga, Richtárech (70. Kováč) – Sarpei, Krč (79. Smékal) - Medvedev, Rigo, Šefčík - Vaščák (73. Romulo)

Ružomberok: Krajčirík – Kružliak, P. Maslo, J. Maslo – Qose - Daniel, Takáč (46. Sapara), Gál-Andrezly (89. Almaský), Pikk - Haskič, Kunca (46. Kostadinov)



Na Záhorie pricestovali Ružomberčania s novým hráčom Pikkom, naopak, Senici absentovali zranení stopéri Ranko s Jarabicom. Prvý polčas sa hral medzi 16-kami, hre chýbalo viac vzruchu v pokutovom území. Domáci sa snažili a v úvode polčasu boli aj aktívnejší, mali viacero rohových kopov. Už v 2. minúte vyskúšal Sarpei pozornosť hosťujúceho brankára, ten loptu vyrazil na roh. Najkrajší moment priniesla 11. minúta, keď domáci Šefčík z priameho kopu nastrelil ľavú žrď. Postupne dali o sebe vedieť aj hostia, keď Kunca takmer využil zaváhanie senickej obrany, výborne zakročil brankár Plach. V 42. minúte technická strela Petra Masla letela tesne vedľa pravej žrde.

Aj v druhom polčase boli Záhoráci zo začiatku aktívnejší, Ružomberku chýbal väčší pohyb. Hneď v 47. minúte sa po roku Krča ocitol v čistej šanci Podhorin, ale z ôsmich metrov prestrelil. Na druhej strane Danielova strela spoza 16-ky letela nad. V 57. minúte potiahol loptu do 16-ky Richtárech, no slabo zakončil. O minútu neskôr mali Záhoráci opäť šancu, keď zvnútra 16-ky mieril tesne nad Sarpei. Hostia sa dostali do vedenia v 67. minúte, keď po centri Gála-Andrezlyho na zadnú žrď otvotil skóre Haskič. V priebehu ôsmich minút sa Ružomberku podarilo streliť aj ďalšie góly. V 69. minúte po rýchlom protiútoku a centri Saparu zvýšil striedajúci Kostadinov a skóre zápasu uzavrel v 75. minúte Daniel, ktorý prestrelil zo 16-ky Placha. V 79. minúte mohli Seničania znížiť Sarpeiom po rohu Šefčíka, brankár loptu vyrazil na roh. Pri tomto zakončení sa však zranil a Záhoráci dohrávali záverečných 10 minút v oslabení, keďže už mali vystriedaných troch hráčov. Na skóre sa však už nič nezmenilo.

Ladislav Hudec, tréner Senice: "Pred zápasom sa nám zranili dvaja stopéri, ale hráči, ktorí ich zastúpili, určite nesklamali. Na Ružomberok sme boli pripravení, takže nás nezaskočil. Mrzí ma, že chalani nechali na ihrisku všetko, ale bez želaného bodového efektu. Samozrejme po druhom góle už išla psychika dole, lebo cítili, že ten nepriaznivý stav nebol zaslúžený. Vypracovali sme si dostatok nádejných príležitostí, ale šance Podhorina či Sarpeia sa neskončili v sieti."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Nebol to jednoduchý zápas. Senica bola naozaj nepríjemná. Výsledok nakoniec vyzerá výborne, rozhodujúcim momentom bol úvodný gól. Kto ho dá, dostane sa na koňa. Nám sa to podarilo a nakoniec sme brali tri body. Senica hrala naozaj veľmi dobre."



ViOn Zlaté Moravce-Vráble - Slovan Bratislava 3:2 (2:1)



Góly:
9. a 45. Ewerton, 61. Karlík - 27. Hološko, 62. Čavrič. Rozhodovali: Horváth - Vorel, Štrbo, ŽK: Mateus, Bariš, Urgela – Čikoš, Holman, Droppa, ČK: 72. Holman po dvoch ŽK, 90. Kubík za nešportové správanie (obaja Slovan), 1816 divákov.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble:
Kováč – Záhumenský, Nikolič, Karlík, Chren - Szymonowicz – Ewerton (90.+2 Horník), Bariš, Mateus (75. Cleber), Gešnábel (85. Sládek) – Urgela

Slovan Bratislava: Greif – Čikoš (84. Kubík), Sekulič, Rundič, Chouchoumis – Savičevič (56. Čavrič), Droppa, Holman, Oršula - Vittek (13. Hološko) - Mareš


Stretnutie proti veľkému favoritovi začali domáci bez rešpektu. Už v 3. minúte brankár Greif zaváhal s rozohrávkou, ale Urgela koncovku nezvládol. Do vedenia išli domáci v 9. minúte. Karlík rozohral štandardnú situáciu, Urgela sklepol Ewertonovi a ten z 13 m prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Vyrovnanie priniesla 27. minúta, keď Chouchoumisov center z ľavej strany našiel na hranici malého vápna nekrytého Hološka a ten presnou hlavičkou prekonal Kováča. V 37. minúte sa v nádejnej pozícii ocitol Bariš, z ôsmich metrov však netrafil bránu. V 45. minúte rozohral Karlík rohový kop, lopta presne sadla na hlavu Ewertona a ten parádne od brvna naklonil misky váh opäť na stranu ViOnu.

Po zmene strán to boli "belasí", ktorí sa tlačili pred pokutové územie domácich. V 52. minúte vyskúšal šťastie Oršula, ale jeho strelu Kováč na dvakrát kryl. V 58. minúte mohlo byť vyrovnané. Na Čikošov center si nabehol Hološko, z troch krokov však prestrelil prázdnu bránu. Po hodine hry predviedli domáci parádnu akciu po osi Gešnábel - Mateus s gólovou kocovkou Karlíka. "Belasí" sa vrátili do zápasu okamžite, keď striedajúci Čavrič aj s pomocou Nikoličovho teču znížil na 2:3. V 72. minúte sa po druhej žltej karte z hracej plochy porúčal Holman. V 79. minúte sa dostal k strele Čavrič, ale jeho prudkú strelu z uhla Kováč vyrazil. V 87. minúte sa Urgela preštrikoval obranou Slovana, ponúkol 'gólovku' Barišovi, ten však z malého vápna prestrelil. V nadstavenom čase spálil tutovku Hološko. V 90. minúte videl červenú kartu aj druhý hráč Slovana Kubík. V nervóznom a hektickom závere si už hráči ViOnu zaslúžené tesné víťazstvo ustrážili.


Juraj Jarábek, tréner ViOnu: "Videli sme veľmi dobré stretnutie. Doma sme veľmi silní, čo sme aj dnes potvrdili. Pomohla nám štandardka pred druhým gólom. Diváci si prišli na svoje. Ďakujem hráčom aj fanúšikom za podporu. Ideme s chuťou do ďalších zápasov."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Vedeli sme, že to bude veľmi ťažký zápas. Myslím, že stretnutie sme prehrali už v prvom polčase. Od začiatku sme nechytili ten správny rytmus a ešte aj Vittek sa zranil hneď v úvode. Prehrávali sme väčšinu osobných súbojov. Mrzí ma, že sme dostali druhý gól do šatne. Po zmene strán sme ukázali, že chceme viac drieť, mali sme dvoch vylúčených hráčov. Napriek prehre však ideme ďalej."