Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Disciplinárka SFZ opäť trestala: Dunajská Streda dostala nemalú pokutu

Momentka zo zápasu DAC 1904 Dunajská Streda – Slovan Bratislava 3. novembra 2017 v Dunajskej Strede. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Šéf disciplinárky potvrdil, že komisia zobrala do úvahy aj výraznú medializáciu diania na tomto ligovom stretnutí, na základe ktorej široká verejnosť hodnotila všetky uvedené prejavy veľmi negatívne.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) doriešila okolnosti fanúšikovského chorea na štadióne DAC 1904 Dunajská Streda v ligovom súboji 15. kola so Slovanom Bratislava (2:1). Podľa jej rozhodnutia klub DAC Dunajská Streda dostal pokutu 4500 eur.

"Na základe správy delegáta stretnutia zo stretnutia DAC 1904 – Slovan Bratislava, oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v stretnutí, použijúc záznam o činnosti náhradného rozhodcu a priloženú fotodokumentáciu, vychádzajúc aj z vlastných zistení a osobných stanovísk štatutárneho zástupcu klubu, bezpečnostného manažéra a hlavného usporiadateľa rozhodla disciplinárna komisia, že za hrubé nešportové správanie divákov ukladá finančnú pokutu vo výške 4500 eur. Zároveň uložila ochranné opatrenie, spočívajúce v príkaze prerokovať previnenia so zástupcami fanklubov DAC 1904 Dunajská Streda za účelom zamedzenia takýchto previnení a o výsledku stretnutia zaslať písomnú správu disciplinárnej komisii do 6. decembra 2017," zdôvodnila DK uznesenie, ktoré je zverejnené v úradnej správe č. 22.

Oficiálny web SFZ v pondelok zverejnil aj výklad rozhodnutia z úst predsedu komisie Miroslava Vlka: "Disciplinárna komisia SFZ pri svojom rozhodovaní a posudzovaní disciplinárneho previnenia klubu DAC 1904 Dunajská Streda zobrala do úvahy najmä rozsah a charakter chorea, ktoré pokrývalo jednu celú tribúnu štadióna. Jednoznačne bol preukázaný zámer fanúšikov DAC a fakt, že domáci klub respektíve osoby, ktoré pripravovali stretnutie 15. kola Fortuna ligy Dunajská Streda – Slovan, vedeli o pripravovanom choreu divákov a napriek niektorým vykonaným opatreniam nezabránili uvedenému diváckemu prejavu na štadióne DAC 1904."

Zároveň šéf disciplinárky potvrdil, že komisia zobrala do úvahy aj výraznú medializáciu diania na spomenutom ligovom stretnutí, na základe ktorej široká verejnosť hodnotila všetky uvedené prejavy veľmi negatívne. "Je evidentné, že došlo k jednoznačnému porušeniu predpisov SFZ, aj stanov SFZ, v ktorých jeden z článkov zakazuje akúkoľvek politickú či náboženskú agitáciu v podmienkach a štruktúrach SFZ, členov a osôb s príslušnosťou k SFZ tak, ako to ustanovujú aj predpisy UEFA, ktoré SFZ plne rešpektuje. Disciplinárna komisia jednomyseľne zastáva stanovisko, že takéto prejavy sú na našich futbalových štadiónoch nežiaduce. Cieľom futbalu je ľudí spájať, nie rozdeľovať," uviedol web SFZ.