Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FL: Trenčín si 3. kole poradil s nováčikom zo Serede, vyhral aj Slovan

Ilustračná snímka, na snímke hráči AS, zľava James Lawrence, Hamza Čatakovič, Achraf El Mahdioui a Lukáš Skovajsa. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Sereď utrpela prvú ligovú prehru.

Myjava 5. augusta (TASR) - V nedeľňajšom zápase 3. kola Fortuna ligy zvíťazili futbalisti AS Trenčín nad nováčikom súťaže ŠKF iClinic Sereď 5:1. Sereď utrpela prvú ligovú prehru, zverenci Ricarda Moniza sa dobre naladili na štvrtkový úvodný duel 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 proti Feyenoordu Rotterdam (20.30 h v Žiline).

Trenčania začali "od podlahy" a súperovi vytvárali neustále hrozby. V 12. minúte po priamom kope Ubbinka predĺžil Sleegers loptu na El Mahdiouiho, ale jeho zakončenie išlo tesne vedľa Penksovej bránky. Brankár Serede prvýkrát kapituloval v 23. minúte. Skovajsa potiahol loptu pred šestnástku a centrom našiel Sleegersa, ktorého obrancovia nedokázali pokryť a tvrdou strelou zblízka rozvlnil sieť - 1:0. Tlak Trenčína pokračoval, Penksa bol v neustálej permanencii a viackrát podržal svoj tím. V 37. minúte však bol prikrátky na presný projektil El Mahdiouiho z 20 metrov - 2:0.

Trenčania, namaškrtení pohárovým víťazstvom 4:1 nad Górnikom Zabrze, neubrali nohu z plynu ani po prestávke. Ubbink sa dostal k lopte, ale spoza šestnástky nenamieril presne, no Umeh v 54. minúte prvým gólom v drese A už áno - 3:0. Sereď sa z ojedinelej príležitosti podarilo znížiť, po hodine hry sa presadil striedajúci Gatarič, ktorý obstrelil Šemrinca - 3:1. Tento moment nováčika povzbudil, Gatarič sa ocitol v ďalšej dobrej šanci pred trenčianskym brankárom, ale nevyšla mu kľučka a sám sa pripravil o možnosť ísť do koncovky. Záver opäť patril favoritovi, jeho víťazstvo prikrášlili ďalšími presnými zásahmi Čatakovič a Sleegers.

AS Trenčín - ŠKF iClinic Sereď 5:1 (2:0)
Góly: 23. a 90. Sleegers, 37. El Mahdioui, 54. Umeh, 89. Čatakovič - 64. Gatarič. ŽK: Azango - Mečiar, Hučko. Rozhodovali: Ziemba - Benko, Borsányi, 789 divákov.

Trenčín: Šemrinec - Yem, van Arnhem, Lawrence, Skovajsa - El Mahdioui - Zubairu (62. Čatakovič), Ubbink - Sleegers, Umeh (85. Mance), Azango (62. Kadák)

Sereď: Penksa - Mečiar (46. Hučko), Michalík, Ba, Sus - Baez (25. Gatarič), Adekuoroye - Richnák, Ulrich (80. Militosjan), Ventúra - Morong


Ilustračná snímka.
Foto: TASR/František Iván


Michalovce 5. augusta (TASR) - Lepšie začal hosťujúci Slovan, ktorý najskôr pohrozil strelou Savičeviča. Tú ešte Kira vyrazil na roh, ale o niekoľko desiatok sekúnd sa hostia tešili znovu, keď sa presadil Hološko.

O chvíľu neskôr sa prebíjal obranou hostí Vaščák, ktorý po kontakte so Salátom spadol, píšťalka hlavného rozhodcu však zostala nemá. Opticky lepší Slovan sa v prvom polčase presadil ešte raz, keď po rýchlej kontre van Haaren nedal Kirovi šancu. Domácich mohol vrátiť do hry Carrillo, ale jeho strela skončila iba na žrdi. V 2. polčase Slovanisti umne držali víťazstvo vo svojich rukách. Michalovčania síce prevzali hernú iniciatívu, do gólových šancí sa však dostávali veľmi ťažko. Tie prišli až v poslednej desaťminútovke. Dvakrát si so Sulleyovou koncovkou skvelý Greif poradil, ale Michalovčania sa nakoniec gólu predsa len dočkali, keď v nadstavenom čase znížil Kurminowski.

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Ja môžem svojim chlapcom len poďakovať, dnes podali fakt vynikajúci výkon. Súper vyťažil z minima maximum. Škoda toho, urobili sme jednu chybičku a súper hneď išiel do vedenia. Keď pustíte takého súpera, ako je Slovan, do takých šancí, ako mal, tak musíte rátať s tým, že ich využije. V druhom polčase sme sa vzchopili, snažili sme sa streliť gól, ktorý ale prišiel neskoro. Škoda, že neprišiel skôr. Musím spomenúť v zápase veľa sporných momentov zo strany rozhodcov, ale ďalej sa k tomu vyjadrovať nechcem."

Martin Ševela, tréner Slovana: "U nás dostali priestor viacerí hráči, ktorí doteraz nemali takú minutáž. Ja som veľmi rád, že sa svojej šance chytili, či už sa to týka Hološka alebo van Haarena, ktorí boli góloví. V druhom polčase nás súper zavrel, no nakoniec sme to udržali. Akurát ma mrzí, že sme dostali gól v nadstavenom čase, ktorý byť nemusel. Bolo to pre nás dôležité víťazstvo a teraz sa môžeme sústrediť na štvrtkový zápas s Rapidom Viedeň."

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:2)

Góly: 90.+2. Bednár- 6. Hološko, 25. van Haaren, ŽK: Žofčák, Carrillo (obaja Michalovce). Rozhodovali: Hrčka - Vorel, Žákech, 2226 divákov.

Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Kavka, Carrillo, Vojtko - Bednár – Diarra, Turik (56. Kurminowski), Žofčák (81. Harutjunjan), Vaščák (86. Kolesár) - Sulley

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Božikov, Saláta, Suchockij - Bajrič - Hološko, van Haaren (65. Laczkó), Savičevič (73. Strelec), Dražič (85. Hrnčár) - Cmiljanič


Ilustračná snímka.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Nitra 5. augusta (TASR) - V treťom kole slovenskej Fortuna ligy sa prvýkrát v tomto ročníku predstavili futbalisti Nitry pred vlastnými divákmi. Na novučičkom zrekonštruovanom štadióne privítali stopercentnú Dunajskú Stredu.

Začiatok zápasu sa niesol v rýchlejšom tempe s väčšou aktivitou hostí, ktorých hnala dopredu aj početná skupina dunajskostredských fanúšikov. Prvý strelecký pokus prišiel až v 24. Minúte, no hosťujúci útočník Bayo krížnou strelou minul domácu bránku. O 4 minúty neskôr pálil už presnejšie K. Vida, ale Hroššo bol namieste. Do prvej polhodiny zápasu sa zmestila aj parádna strela Christiána Herca, keď domácich podržal opäť výborný Hroššo. Záver prvého polčasu patril Nitre, najprv sa výbornou strelou zaskvel Fábry, ktorá však skončila len v náručí hosťujúceho brankára, ale následný rohový kop domácich už menil stav zápasu. Prvý gól na novom štadióne strelil domáci Miloš Šimončič. Po prestávke sa taktiež hralo vo svižnom tempe. Ako prví sa v druhom polčase presadili opäť Nitrania. Po výborne zahranom rohovom kope rozvlnil sieť DAC-u Tomáš Vestenický a bolo 2:0. DAC však následne zmobilizoval sily a v 65. minúte znížil na 1:2. Do streleckej listiny sa zapísal striedajúci Pačinda. O 4 minúty neskôr už bolo vyrovnané, keď sa gólom zaskvel agilný Bayo. Riadny hrací čas už ďalšie góly nepriniesol, ale po štyroch nadstavených minútach padol rozhodujúci tretí gól. Hostia využili zaváhanie domácej obrany a Bayova presná hlavička definitívne zavŕšila obrat hostí v zápase.

Ivan Galád, tréner Nitry: "Futbal prináša emócie. Pre divákov väčšinou pozitívne. Jednému mužstvu radosť, druhému smútok. My sme veľmi smutní. Hráči túžili zvíťaziť. Za stavu 2:0 sme chceli zápas zvládnuť. Tri góly doma nesmieme dostať. Veľmi mi je ľúto chlapcov, ktorí sú smutní. Ako sme sa pripravil my a súper, tak by sa mali pripraviť aj iní."

Peter Hyballa, tréner DAC: "Veľký kompliment musím dať Ivanovi Galádovi a jeho chlapcom. Odohrali výborný zápas s výbornou defenzívnou organizáciou. Posledných 20 minút zápasu sa hralo ako na Divokom západe, hralo sa hore dole. Ako sme vyhrali my, tak mohla vyhrať aj Nitra. V poslednej sekunde sa nám podarilo so šťastím skórovať. Prvý polčas bol z našej strany výborný, ale napriek tomu sme inkasovali gól. Na začiatku druhého polčasu sa nám stalo to isté, ale výborne sme na to zareagovali. Hráči ukázali skvelú mentalitu. Na lavičke sme mali žolíka Pačindu. Išli sme do risku a som šťastný, že máme ďalšie víťazstvo. Ďakujeme aj naším fanúšikom."

FC Nitra - DAC 1904 Dunajská Streda 2:3 (1:0)
Góly: 44. Šimončič, 58. Vestenický - 69. a 90.+4 Bayo, 65. Pačinda, ŽK: Kóňa, Šimončič, Abdulrahman - Herc, Kalmár. Rozhodovali: Kružliak – Mókoš, Ferenc, 6068 divákov.

Nitra: Hroššo - Kuník, Farkaš, Križan, Chovanec - Šimončič (66. Machovec), Fábry (85. Charizopulos), Kóňa - Kotrík (75. Steinhübel), Vestenický, Abdulrahman

Dunajská Streda: Jedlička - Koštrna, Šatka, Koné, Šimčák - Huk - M. Vida (62. Pačinda), Herc, Kalmár - K. Vida (81. Divkovič), Bayo


Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP


Poradie strelcov po stretnutiach 3. kola futbalovej Fortuna ligy 2018/2019:



4 góly: Vakoun Issouf Bayo (Dunajská Streda)

3 góly: Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Ismir Tandir (Ružomberok)

2 góly: Kristopher András Vida, Erik Pačinda (obaja Dunajská Streda), Kristi Qose (Ružomberok), Nikola Gatarič (Sereď), Joey Seegers (Trenčín)

1 gól: Jakub Brašeň, Ewerton Paixao da Silva, Peter Orávik, Tomáš Ďubek, Peter Čögley (všetci Zlaté Moravce-Vráble), Dávid Holman, Boris Cmiljanič, Vukan Savičevič, Vasil Božikov, Filip Hološko, Ricky van Haaren (všetci Slovan Bratislava), Matúš Mikuš, Dávid Leško (obaja Podbrezová), Zsolt Kalmár (Dunajská Streda), Michal Škvarka, Róbert Boženík, Filip Kaša (všetci Žilina), Andrej Fábry, Miloš Šimončič, Tomáš Vestenický (všetci Nitra), Aldo Baez (Sereď), Desire Segbe Azankpo (Senica), Ján Vlasko (Trnava), Christopher Mance, Aschraf el Mahdioui, Emeka Umeh, Hamza Čatakovič(všetci Trenčín), Dalibor Takáč, Peter Gál-Andrezly (obaja Ružomberok), Dawid Kurminowski, Sadam Sulley (obaja Michalovce)

Vlastný gól:
1: Matúš Čonka (Trnava)