Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Derby medzi Senicou a Myjavou sa skončilo deľbou bodov

Na snímke radosť hráčov Senice po strelení gólu v zápase 23. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - Spartak Myjava v Senici 20. marca 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Oba góly padli v druhom polčase.

Senica 20. marca (TASR) - Futbalisti FK Senica remizovali v piatkovom zápase 23. kola Fortuna ligy so Spartakom Myjava 1:1.

FL 2014/15 - 23. kolo:

FK Senica - Spartak Myjava 1:1 (0:0)


Góly: 76. J. Kosorin - 59. Kuzma. Rozhodoval: Horváth, bez žltých kariet, 2749 divákov.

zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla – Pavlík, Kóňa, Pillár, Kalabiška - Hušek, Opiela - J. Kosorin, Hlohovský, Dolný (75. Pittner) - Majtán

Spartak Myjava: Hruška - Častulín, Jánošík, Černáček, Ciprys - Marček, Bílovský - Daniel (89. Kolár), Duga (79. Jastráb), Pekár - Kuzma (79. Peňaška)


Záhorácko-kopaničiarske derby prinieslo úvodný zápas 23. kola Fortuna ligy. Od začiatku mali častejšie loptu na svojich kopačkách domáci, hostia sa sústredili na pozornú defenzívu, z ktorej vyrážali do rýchlych protiútokov. V 16. minúte pálil nebezpečne z priameho kopu senický stredopoliar Dolný, lopta však skončila na hornej sieti. Na druhej strane skúšal strelecké šťastie Pekár, lopta však takisto minula cieľ. V 22. minúte narobila brankárovi hostí Hruškovi, ktorý nahradil vo štvrtok operovaného Solničku, strela Kosorina a z dorážky následne neuspel ani Dolný. Myjavčania sa pokúšali o skórovanie strelami zo strednej vzdialenosti, jednou takou sa prezentoval Marček. Najväčšiu šancu prvého polčasu mali Seničania v 33. minúte, keď sa Kalabiška po narážačke s Majtánom dostal až pred brankára Myjavy, ale ten výborne zasiahol. V 38. minúte sa po prieniku hosťujúceho Daniela dostal do sľubnej príležitosti Bílovský, strelou spoza šestnástky však minul Šullovu bránu.

Na snímke vľavo hráč Senice Jan Kalabiška a brankár Myjavy Matúš Hruška v zápase 23. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - Spartak Myjava v Senici 20. marca 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Druhý polčas začal úvodnou šancou Kalabišku, ale lopta letela tesne vedľa ľavej žrde. Na druhej strane dvakrát skúšal strelecké šťastie Pekár, Šulla bol však v oboch prípadoch pozorný. V 59. minúte Kuzma dostal až priveľa priestoru pred pokutovým územím Senice a efektnou strelou do ľavej šibenice otvoril skóre - 0:1. Gól oživil stretnutie, domáci sa potom tlačili za vyrovnaním. Myjava mohla zvýšiť svoje vedenie, ale Kuzma po centri Daniela len tesne minul domácu bránu. V záverečnej 15-minútovke dostala Senicu súpera pod tlak. V 76. min Hlohovského strelu z otočky brankár Hruška ešte kryl, ale v rovnakej minúte sa už Senica dočkala zaslúženého gólu. Po Kalabiškovej akcii po ľavej strane prvý pokus Jakuba Kosorina hlavou Hruška vyrazil, no na dorážku ľavačkou už nemal nárok - 1:1. Potom boli bližšie k výhre Záhoráci, ktorí sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu, ale Kóňova hlavička a ani Kalabiškova strela si cestu do siete Myjavy nenašli. Derby sa tak skončilo spravodlivou remízou.



Hlasy po zápase:

Jozef Kostelník, tréner Senice: "V prvom polčase sme mali hru pod kontrolou. Vytvorili sme si niekoľko príležitostí. Museli sme však dávať pozor na súpera, ktorý hrozil z brejkov. Som rád, že sa chlapci po inkasovanom góle dokázali zdvihnúť a že sa nám podarilo vyrovnať. V priebehu šiestich dní sme odohrali tri ťažké zápasy."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Po sérii troch prehier sme chceli bodovať. Som spokojný, že sa nám to podarilo. Myslím si, že derby malo svoj náboj, svoju úroveň. Obe mužstvá chceli vyhrať. Za stavu 1:0 pre nás sme mohli zápas rozhodnúť. Nepodarilo sa nám to, po vyrovnávajúcom góle tak musíme byť s remízou spokojní."


Futbalový fanúšik
Počas zápasu 23. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - Spartak Myjava v Senici sa na trávniku objavil zajac poľný (Lepus europaeus). 20. marca 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Na snímke vľavo hráč Senice Jan Kalabiška a brankár Myjavy Matúš Hruška v zápase 23. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - Spartak Myjava v Senici 20. marca 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Na snímke vpravo hráč Senice Luboš Hušek a hráč Myjavy Denis Duga v zápase 23. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - Spartak Myjava v Senici 20. marca 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Na snímke radosť hráča Myjavy Mareka Kuzmu po strelení gólu v zápase 23. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - Spartak Myjava v Senici 20. marca 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Na snímke radosť hráčov Myjavy s realizačným tímom po strelení gólu v zápase 23. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - Spartak Myjava v Senici 20. marca 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Na snímke radosť fanúšikov Myjavy po strelení gólu v zápase 23. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - Spartak Myjava v Senici 20. marca 2015.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj