Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Tréner Kovalec zostáva v Prešove, Mišovec bude asistentom

Na snímke tréner A-mužstva 1. FC Tatran Prešov Sergij Kovalec. Foto: FOTO TASR - František Iván

Anton Mišovec viedol vo svojej trénerskej kariére prevažne mládežnícke tímy. Pôsobil v Slavii Praha, Baníku Ostrava, FC Slovácko a v Marile Příbram.

Prešov 4. januára (TASR) - Účastník futbalovej Fortuna ligy 1. FC Tatran Prešov vyriešil trénerskú otázku. Na poste hlavného trénera zostane Ukrajinec Sergij Kovalec, ku ktorému prichádza na pozíciu asistenta Čech Anton Mišovec. Prešovský klub o tom informoval na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Počas prebiehajúcej zimnej prestávky dlho nebolo jasné meno trénera, ktorý povedie prešovské A-mužstvo. České médiá nedávno priniesli informáciu, že Mišovec by mal nahradiť Kovalca. Situácia sa napokon vyvinula inak a k zmene hlavného trénera napokon nedošlo. Kovalec zostáva na doterajšej pozícii.

Anton Mišovec viedol vo svojej trénerskej kariére prevažne mládežnícke tímy. Pôsobil v Slavii Praha, Baníku Ostrava, FC Slovácko a v Marile Příbram. Najväčší úspech dosiahol ako kormidelník ženského tímu SK Slavia Praha, s ktorým v sezóne 2015/16 postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov. V Prešove bude zároveň pôsobiť ako hlavný tréner B-mužstva.

Na pozícii asistenta zostáva Vjačeslav Nivinskij, naopak ďalší asistent Pavol Mlynár nebude pokračovať pri A-mužstve.