Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

Vlasko sa vrátil do Trnavy, podpíše zmluvu na dva roky

Ján Vlasko. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar odchádzal zo "slovenského Ríma" v lete 2015 ako jeden z popredných hráčov najvyššej súťaže.

Trnava 1. septembra (TASR) - Do fortunaligového Spartaka Trnava sa po dvoch sezónach vrátil futbalista Ján Vlasko. Ten prišiel po pôsobení v poľskom mužstve Zaglebie Lubin ako voľný hráč.

Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar odchádzal zo "slovenského Ríma" v lete 2015 ako jeden z popredných hráčov najvyššej súťaže. Za Spartak odohral tri sezóny, v poslednej nastúpil v lige na 30 zápasov, strelil 11 gólov a pridal tri asistencie. V Lubine sa však nepresadil do základnej zostavy a väčšinou vysedával na striedačke. Toto leto sa rozhodol rozviazať kontrakt a vrátil sa do známeho prostredia.

"Veľmi sa teším, že sme sa dohodli. Zmluvu na dva roky podpíšem v pondelok. V Trnave je výborné futbalové prostredie, mám tu veľa priateľov. Navyše, platí, čo som povedal už skôr, že ak sa raz na Slovensko vrátim, tak jedine do Trnavy. Samozrejme, mal som aj iné možnosti. Dúfam, že Spartaku pomôžem dobrými výkonmi k pozitívnym výsledkom nielen v tejto, ale i v budúcej sezóne. Teším sa na prvý duel, verím, že by som mohol byť k dispozícií už proti Nitre," povedal pre spartak.sk Vlasko.

V Trnave by mal zastávať post kreatívneho, podhrotového hráča. "Sme veľmi radi, že sme jeho príchod dotiahli. Prichádza na post, ktorý sme potrebovali doplniť. Bude v známom prostredí, preto veríme, že nadviaže na výkony, ktoré predvádzal pred odchodom do zahraničia," uviedol generálny manažér Pavel Hoftych.