Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbalová Žilina uvoľnila Jankauskasa na hosťovanie do Michaloviec

Eligijus Jankauskas, archívna snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

V jarnej časti Fortuna ligy 2017/18 už žilinčania nepočítajú ani so službami Moldavca Eugeniua Cociuca.

Žilina 6. februára (TASR) - Vedenie slovenského futbalového majstra MŠK Žilina uvoľnilo dvojicu zahraničných hráčov na hosťovania do konca aktuálnej sezóny. V jarnej časti Fortuna ligy 2017/18 tak už nepočíta so službami Moldavca Eugeniua Cociuca a Litovčana Eligijusa Jankauskasa.

Podľa informácie na oficiálnom webe "šošonov" odišiel stredopoliar Cociuc do azerbajdžanského FK Sabail. Mladý krídelník Eligijus Jankauskas, ktorý prišiel do Žiliny počas minulej zimy, ostáva na Slovensku, si na jar oblečie dres konkurenčných Michaloviec.

"Od Žeňu sme mali väčšie očakávania, prichádzal k nám s kreditom reprezentanta. Žiaľ, počas vyše ročného pôsobenia sa nedostával pravidelne do základnej zostavy. Pochopiteľne, Eugeniu nebol spokojný so svojou minutážou na trávniku, preto aj s jeho iniciatívou odchádza do Azerbajdžanu na polročné hosťovanie, chce pravidelne hrávať aj kvôli reprezentačným povinnostiam," povedal športový manažér Karol Belaník a dodal: "Obaja legionári nemali svoje stabilné miesto v tíme. Samozrejme, Elis je ešte stále mladý hráč, prišiel ku nám s istým potenciálom, ktorý sa mu doposiaľ nepodarilo naplniť. Naskytla sa možnosť hosťovania v Michalovciach, kde má väčší predpoklad pravidelnejšieho nastupovania v prvej lige. Samotný hráč prejavil záujem, preto sme mu umožnili hosťovanie na Zemplíne."