Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Kuzma prestúpil z Podbrezovej do Zlatých Moraviec

Na snímke zľava Marek Kuzma (Podbrezová) a Denis Duga (Zlaté Moravce) bojujú o loptu v zápase 19. kola Fortuna ligy vo futbale medzi FC ViOn Zlaté Moravce a FK Železiarne Podbrezová v Zlatých Moravciach v sobotu 11. februára 2023. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Tridsaťpäťročný skúsený útočník prišiel do Podbrezovej v postupovej sezóne a mal veľkú zásluhu na návrate tímu do najvyššej slovenskej súťaže.

Podbrezová/Zlaté Moravce 23. januára (TASR) - Slovenský futbalist Marek Kuzma prestúpil z FK Železiarne Podbrezová do konkurenčného mužstva FC ViOn Zlaté Moravce. S účastníkom Niké ligy sa dohodol na jeden a polročnej zmluve.

Tridsaťpäťročný skúsený útočník prišiel do Podbrezovej v postupovej sezóne a mal veľkú zásluhu na návrate tímu do najvyššej slovenskej súťaže. "Marek je veľký profesionál a výborný človek. V jesennej časti hrával menej a taký hráč ako on si zaslúži byť na ihrisku. Jeho zmluva mala končiť v lete a keďže máme v tíme aj ďalších útočníkov, ktorým chceme dať priestor, dohodli sme sa, že mu umožníme zmeniť klub, kde dostane viac priestoru. Nikdy nezabudneme na to, čo pre nás urobil a pomohol nám dostať sa do ligy.“ uviedol generálny manažér Miroslav Poliaček pre oficiálnu stránku Podbrezovej.

Kuzma už hral za ViOn v roku 2016 a v trinástich zápasoch strelil tri góly. "Zvažoval som viacero ponúk a vybral som si ViOn napriek tomu, že to je ťažšia cesta. Mám pocit, že tu mám nedokončenú prácu. V minulosti mi tento klub pomohol a ja by som mu to rád vrátil. Túto sezónu hrali pekný futbal, no nezískali veľa bodov," povedal a chce nadviazať na svoju streleckú produktivitu z Podbrezovej: "Hra Podbrezovej je založená na silnej ofenzíve a tým pádom si vypracujete veľa šancí a možno vďaka tomu sa mi podarilo toľkokrát skórovať. Verím, že budem nápomocný k toľkým gólom, aby to stačilo na záchranu ViOn-u. Práve preto som prišiel, rád by som pomohol mojimi skúsenosťami mužstvu zachrániť sa v Niké lige,“ uviedol dvojnásobný majster najvyššej slovenskej súťaže.

Odchovanec dubnického futbalu sa v sezónach 2010/11 a 2012/13 radoval s jeho vtedajším klubom Slovan Bratislava z ligových titulov. Jeho kroky ďalšie kroky viedli do Banskej Bystrice a Spartaka Myjava, vyskúšal si aj pôsobenie v českom klube FC Slovácko, bulharskom Cherno More a v poľskom Puszcza Niepolomice. Sezóna 2021/22 bola jeho strelecky najúspešnejšia, keď pomohol Podbrezovej k postupu do najvyššej slovenskej súťaže 13 gólmi v jarnej časti druhej ligy. Predtým však v tom istom ročníku v drese Dubnice pridal počas jesene ďalších 9 gólov.