Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Michalovčania sa dočkali víťazstva: Potrebovali sme to ako soľ

Na snímke vpravo hráč MFK Zemplín Michalovce Peter Kolesár strieľa prvý gól brankárovi FK Železiarne Podbrezová Martinovi Kuciakovi (vľavo) v zápase 7. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová v Michalovciach 1. septembra 2018. Foto: TASR/Roman Hanc

Michalovčania zostali aj napriek víťazstvu na poslednej priečke tabuľky.

Michalovce 2. septembra (TASR) - "Konečne," povedali si po záverečnom hvizde zápasu s Podbrezovou (2:0) futbalisti i fanúšikovia Michaloviec. Až v 7. kole Fortuna ligy spoznali chuť víťazstva, zodpovedný výkon tentoraz podporili aj dvoma gólmi. Podľa aktérov bol dôležitý už ten vo 4. minúte, ktorý naznačil scenár ďalšieho deja.

Na reprezentačnú prestávku a následný dvojzápas u súperov sa chceli Michalovčania naladiť víťazstvom. Po sérii sľubných výkonov, no nepresvedčivých výsledkov túžili po troch bodoch. Ako vo viacerých ich zápasoch, aj s Podbrezovou padol rýchly gól. "Doteraz sme dostávali góly z prvých striel, teraz sa to otočilo. To nám pomohlo. Nebol to jednoduchý zápas. Bolo to najmä o súbojoch, ale dokázali sme ich ustáť," uviedol útočník Martin Regáli. Ten v 74. minúte druhým gólom nadviazal na zásah Petra Kolesára z úvodu, čím definitívne zlomil odpor Podbrezovej. Po jeho úspešnej dorážke do odkrytej bránky už nik z michalovských fanúšikov nepochyboval, že sa rodí prvé víťazstvo v sezóne: "Body sme už potrebovali ako soľ. Sme za ne veľmi radi a dúfam, že takto budeme pokračovať. Ja som už dosť dlho nedal gól, takže som rád, že prišiel a o to viac, že prispel k víťazstvu."

Michalovčania zostali aj napriek víťazstvu na poslednej priečke tabuľky, na trojicu Nitra, Zlaté Moravce a Senica však strácajú už iba dva body. Okrem cenných troch bodov a psychicky dôležitého víťazstva potešila trénera Antona Šoltisa aj skutočnosť, že jeho zverenci dokázali streliť viac ako jeden gól. "Konečne sa nám podarilo streliť góly a za to som veľmi rád. Bolo to ťažké stretnutie najmä na psychiku, no zvládli sme ho a dúfam, že výsledky prídu aj v nasledujúcich zápasoch," uviedol Šoltis.

S odlišnými pocitmi než domáci odchádzali z ihriska hráči Podbrezovej. Tí sa na Zemplíne hotovali predĺžiť štvorzápasovú sériu bez prehry, no neúspešne. "Vraveli sme si, že domáci na nás vyletia, takže musíme ustáť začiatok. Gól sme dostali už v 4. minúte. Stále sme bojovali, mali sme aj nejaké šance, súper ich však mal viac. Je to zaslúžené víťazstvo domácich, my sme nehrali tak, ako by sme mali. Druhý gól nás definitívne zlomil. Stále sme chceli, ale už to bolo márne. Oni si potom verili, boli sebavedomí," uviedol kapitán Podbrezovej Michal Breznaník.