Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Nitra ukončí rekonštrukciu dvoch futbalových štadiónov v priebehu roka

Na archívnej snímke rekonštrukcia futbalového štadióna FC Nitra. Foto: TASR

Stavebné práce na veľkom štadióne pod Nitrianskym hradom sa začali už na prelome rokov 2017 a 2018, momentálne tu už po obvode ihriska rastú nové tribúny.

Nitra 1. júna (TASR) – Futbalové štadióny FC a ČFK Nitra by mali byť už čoskoro zrekonštruované. Stavebné práce na veľkom štadióne pod Nitrianskym hradom sa začali už na prelome rokov 2017 a 2018, momentálne tu už po obvode ihriska rastú nové tribúny.

Nitriansky primátor Jozef Dvonč spoločne s prezidentom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom skonštatovali, že práce prebiehajú bez väčších problémov a podľa harmonogramu. Štadión FC Nitra bude mať po ukončení rekonštrukcie kapacitu 7480 miest a bude spĺňať podmienky UEFA tretej kategórie.

Podľa projektu sa na štadióne budujú tri nové zastrešené tribúny pozdĺž severnej, východnej a južnej strany hracej plochy. Jestvujúca východná tribúna sa rekonštruuje presne podľa požiadaviek UEFA. Súčasťou prestavby majú byť aj viaceré menšie stavebné práce a úpravy. Okrem vybavenia tribún to budú aj mládežnícke šatne, osvetlenie i kamerový systém.

Mesto okrem toho zrekonštruuje aj futbalový štadión ČFK Nitra na sídlisku Čermáň. „Využije sa technológia založenia hracej plochy hlavného ihriska prírodným povrchom z predpestovaného trávnika. Hracia plocha tréningového ihriska bude tvorená umelým povrchom. Predpokladaný rozpočet je približne 400.000 eur," informovala radnica. Rekonštrukčné práce na oboch štadiónoch by mali byť podľa magistrátu dokončené v priebehu tohto roku.