Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Piroska prestúpil do kazašského FC Kaysar

Na snímke uprostred kapitán FK Senica Juraj Piroska. Foto: FOTO TASR/Martin Palkovič

Slovenský futbalista Juraj Piroska opustil FK Senica a prestúpil do kazašského FC Kaysar, s ktorým sa dohodol na ročnom kontrakte.

Senica 8. februára (TASR) - Slovenský futbalista Juraj Piroska opustil FK Senica a prestúpil do kazašského FC Kaysar, s ktorým sa dohodol na ročnom kontrakte. Neposilnil tak rady ďalšieho fortunaligistu Spartaku Trnava, s ktorým sa cez týždeň už údajne dohodol na podmienkach zmluvy.

"Je to pre mňa nová výzva. Niečo nové začína. Toto rozhodnutie nebolo pre mňa jednoduché, no viacero faktorov zohralo v prospech môjho odchodu. Na Senicu nikdy nezabudnem. To, čo som tu zažil, je niečo neopísateľné," povedal pre oficiálnu stránku už bývalý kapitán klubu. Pirsoka je momentálne so Senicou na sústredení v Turecku. Pôvodne sa mal spolu s mužstvom vrátiť až koncom budúceho týždňa. Na Slovensko sa však vráti už v pondelok, koncom týždňa by mal opäť letieť do Turecka. "Kaysar tam má tréningový tábor cez zimu. Vždy tam mužstvo cestuje na desať dní a potom na chvíľu naspäť. Takto to cez zimu zopakujú aj štyrikrát. Po Turecku by som mal ísť opäť na Slovensko a potom už do Kazachstanu," pokračoval.

V Senici pôsobil od roku 2009 a s výnimkou polročného angažmán v Slovane Bratislava v roku 2012 bol stále verný klubovým farbám. Na Záhorí odohral šesť sezón, celkovo 138 ligových zápasov. V červeno-modrom drese si zahral i Európsku ligu. "Niečo neopísateľne krásne som zažil za päť a pol roka v Senici. Bude mi to tu všetko chýbať. Ďakujem všetkým za podporu. Futbal je však aj o výzvach a nových skúsenostiach, ja som tú kazašskú prijal," povedal pre klubový web.

Hoci má v FK Senica platnú zmluvu až do leta roku 2016, klub sa dohodol so záujemcom FC Kaysar na jeho uvoľnení. "Rokovania s kazašským klubom boli veľmi korektné. Záujem o služby nášho kapitána sme evidovali aj z iných klubov z Talianska, Maďarska či najnovšie zo Spartaku Trnava. Ponuku z Kazachstanu sme akceptovali, ak by nebola pre klub i pre samotného hráča zaujímavá, určite by sme tak nespravili," povedal hovorca FK Senica Milan Ondruš.

"Juraj bude v Senici chýbať, je to veľká strata pre náš tím. V Senici bol vždy oporou. Dokázal to v množstvách zápasov. Vždy dokázal vsietiť dôležitý gól, alebo ho vypracovať a naservírovať spoluhráčom priamo na nohu. Máme však mladý, perspektívny tím, ktorý sa rozrastá o vlastných odchovancov. Títo chlapci majú na to, aby sa presadili v najvyššej súťaži. Určite dostanú šancu a bude na nich, ako ju využijú," dodal Ondruš.