Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Do prípravy AS Trenčín sa zapojili Lobotka s Kubíkom

Stanislav Lobotka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčanom patrí štyri kolá pred koncom ročníka v Corgoň lige druhé miesto.

Trenčín 7. mája (TASR) - Do tréningového procesu futbalistov AS Trenčín sa po Františkovi Kubíkovi, ktorému sa skončila sezóna v gréckej lige, zapojil aj Stanislav Lobotka. Tomu sa končí v júni v Ajaxe Amsterdam hosťovanie a holandský majster si zatiaľ na neho neuplatnil opciu.

"Do konca júna mu platí ročné hosťovanie v Ajaxe Amsterdam. Po skončení sezóny sa však vrátil na Slovensku. Hlavným dôvodom sú povinnosti v škole a blížiaca sa maturita. Druhým faktom je, že Ajax si neuplatnil opciu. To však neznamená, že Lobotka sa do tohto klubu nevráti. Aj táto možnosť je stále otvorená. Spoločne s hráčom rozoberieme všetky alternatívy a uvidíme ako sa rozhodneme. V prípade nášho úspešného pôsobenia v lige a účasti v pohárovej Európe sa nebránime ani jeho návratu do dresu AS," uviedol na klubovom webe generálny manažér Róbert Rybníček.

Napriek tomu, že Ajax Amsterdam si neuplatnil opciu na okamžitú kúpu Lobotku, ten zaznamenal v holandskom veľkoklube pozitívny ohlas. „Podľa hodnotenia klubových predstaviteľov Ajaxu bolo Stanovo pôsobenie hodnotené veľmi pozitívne. Sme presvedčení, že uplynulý rok mu pomôže zvládnuť prestup do ktoréhokoľvek klubu v Európe oveľa jednoduchšie. Spoločne nájdeme najlepšiu cestu pre jeho ďalšiu kariéru," dodal Rybníček.

Trenčanom patrí štyri kolá pred koncom ročníka v Corgoň lige druhé miesto s desaťbodovou stratou na lídra Slovan Bratislava. Pred tretím Spartakom Trnava má tri body k dobru.