Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Fortunaliga

Spartak podpísal bývalého Slovanistu Šullu:Nemal som nad čím rozmýšľať

Na archívnej snímke brankár Michal Šulla. Foto: TASR - Martin Baumann

Tréner brankárov Pavel Kamesch mal k dispozícii už iba dvojicu Dominik Takáč - Martin Vantruba. Klub si však uvedomuje účinkovanie v troch súťažiach, preto musel reagovať.

Trnava 28. septembra (TASR) - Brankársky post futbalového klubu FC Spartak Trnava vystužil tridsaťdvaročný Slovák Michal Šulla, ktorý naposledy pôsobil v konkurenčnom ŠK Slovan Bratislava. Spartak príchodom Šullu reagoval na zranenia Dobrivoja Rusova a Ľuboša Kamenára.

Tréner brankárov Pavel Kamesch mal k dispozícii už iba dvojicu Dominik Takáč - Martin Vantruba. Klub si však uvedomuje účinkovanie v troch súťažiach, preto musel reagovať. "Už v lete nám vypadol Ľubo Kamenár, teraz sa objavili problémy s kolenom u Dobrivoja Rusova. Potrebovali sme preto rýchlo zareagovať. Mišo bol v tejto situácii najschodnejšia alternatíva. Veľmi dobre ho poznám, aj jeho charakterové a brankárske vlastnosti. Stotožnil sa s úlohou, ktorú by tu plnil," uviedol Kamesch pre klubový web.

Šulla má na svojom konte dovedna 165 ligových duelov. Po piatich sezónach v drese Senice zamieril v januári 2018 do Slovana. "Som tu len pár hodín, absolvoval som prvý tréning a zatiaľ sa zoznamujem s prostredím. Prišlo to tak nečakane. Volal mi Pali Kamesch, že má problém s brankármi, že sa mu dvaja zranili a či by som mal záujem prísť pomôcť. Nemal som na čím rozmýšľať a hneď sme sa dohodli aj s pánom prezidentom. Trocha ma mrzí, že je to na úkor toho, že sa chalani zranili, čo mi je ľúto," povedal brankár s tromi štartmi za reprezentačný A-tím. Napriek spojitosti s úhlavným rivalom Spartaka verí, že fanúšikovia jeho krok pochopia: "Asi to nebude jednoduché, ale verím, že pochopia môj úmysel pomôcť klubu a všetko bude OK."