Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

AS Trenčín remizoval s Jehuda Tel Aviv, Chovan: Postavili tam autobus

Brankár Bnei Jehuda Tel Aviv Emilijus Zubas (uprostred) vyráža loptu pred Trenčanmi Jakubom Paurom (vpravo) a Petrom Kleščíkom (druhý zľava), prizerá sa hráč Bnei Jehuda Tel Aviv Ayad Habashi v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy AS Trenčín - Bnei Jehuda Tel Aviv, 13. júla 2017 v Myjave. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Skóre zápasu v Myjave otvoril už v 3. minúte litovský útočník Tel Avivu Nerijus Valskis. Zverenci trénera Martina Ševelu dokázali vyrovnať v 59. minúte po góle Jakuba Paura.

Myjava 13. júla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín remizovali vo štvrtok v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018 s izraelským klubom Bnei Jehuda Tel Aviv 1:1. Odveta je na programe o týždeň na štadióne v Petah Tikva, žreb 3. predkola sa uskutoční už tento piatok.

Skóre zápasu v Myjave otvoril už v 3. minúte litovský útočník Tel Avivu Nerijus Valskis. Zverenci trénera Martina Ševelu dokázali vyrovnať v 59. minúte po góle Jakuba Paura.

1. zápas 2. predkola EL 2017/2018:
AS Trenčín - Bnei Jehuda Tel Aviv 1:1 (0:1)
Góly: 59. Paur - 3. Valskis, ŽK: Kleščík, Paur - Kandil, Gordana, Valskis, ČK: 80. Kandil (Bne Jehuda) po 2 žltej, rozhodoval: Martinez (Šp.), 2365 divákov.

zostavy a striedania:

Trenčín: Chovan - R. Klooster, Kleščík, Skovajsa, Julien - El Mahdioui - Ubbink, Paur, Gong (57. Kvocera), Beridze - Mance (78. Čatakovič)
Bnei Jehuda: Zubas - Kandil, Azuz, Ben Ari, Habashi, Turjman - Hozez (70. Konstantini), Gordana, Finish, Avital (63. Dufounou) - Valskis (82. Ashkenazi)


Trenčania začali ako zo zlého sna. V 3. minúte sa vzniesol do šestnástky oblúčik po priamom kope hostí a nabehol si na neho Habashi. Jeho strelu ešte brankár Chovan vyrazil, ale lopta sa odrazila k úplne voľnému Valskisovi, ktorý do prázdnej brány otvoril skóre. Trenčania mali síce územnú prevahu a držanie lopty, no hostia boli v defenzíve pozorní a vyrážali do rýchlych brejkov. Hrali pozične dobre a narúšali kombinačné snahy AS. Prvá väčšia šanca Trenčanov prišla v 21. minúte, Ubbink z priameho kopu poriadne natiahol brankára Tel Avivu Zubasa, ktorý podržal spoluhráčov dobrým zákrokom. Po hodine hry opäť Ubbink vnikol z pravej strany, jeho pokus ale obrancovia zblokovali na roh. Trenčania mohli vyrovnať v 33. minúte, dobrý center však El Mahdioui poslal hlavou nad. Bnei Jehuda mohol zvýšiť v 36. minúte, sám bežal na Chovana Hozez, ale lopta mu v poslednej chvíli ušla.

Prvý polčas sa slovenskému klubu veľmi nevydaril a hneď na začiatku druhého ho mohol po rohu hlavou opäť gólovo vytrestať Ben Ari, ale Chovan výborne vytiahol loptu nad. Zaplnený myjavský štadión sa dočkal vyrovnania v 59. minúte z podobnej situácie ako pri prvom góle hostí. Ubbinkov priamy kop našiel na vzdialenejšej tyčke Paura, ktorý prestrelil Zubasa. Trenčín pokračoval v nápore, hostia odolávali. V poslednej polhodine sa rozhorel boj o dôležitý gól. Hostia prišli v 80. minúte o vylúčeného Kandila, ktorý za filmovanie dostal druhú žltú kartu a musel predčasne z ihriska. Trenčín početnú výhodu nevyužil, keď obrovskú šancu v 89. minúte trestuhodne zahodil striedajúci Čatakovič.

hlasy po zápase (zdroj: Dajto):

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Začiatok opäť nebol dobrý, prvá štandardná situácia v tretej minúte, to sa opakuje. Súper samozrejme preukázal svoju kvalitu, bol to vyšší level ako Torpedo Kutaisi. Tento mladý tím potrebuje hrať takéto ťažké zápasy, aby sme mohli napredovať. Samozrejme, škoda toho inkasovaného gólu. V druhom polčase sme to už mali vo svojich rukách, podarilo sa nám streliť aj gól. Boli tam nejaké náznaky šancí, ale súper dobre pracoval v defenzíve. Nebolo pre nás jednoduché sa presadiť v kompaktnej obrane súpera. Je to všetko ešte otvorené, budem aj do odvety pripravení podať čo najlepší výkon. Budeme musieť streliť gól, čo nám velí aj výsledok. Tak budeme pripravovať aj mužstvo. My pôjdeme do Izraela po víťazstvo alebo po taký výsledok, ktorý nám zaručí postup."

Jakub Paur, autor jediného gólu Trenčína: "Myslím si, že zápas mal veľké tempo. Zo začiatku sme si hovorili, že pôjdeme do nich ako prví a chceme streliť prvý gól. V tretej minúte sa nám to hneď rozsypalo, znova po štandardke. Takýchto chýb sa určite musíme vyvarovať. Odvtedy sme boli dominantní, súper sa len zatiahol. Myslím si, že tam boli aj šance ku koncu. Počas celého zápasu sme dreli a dreli, išli sme za víťazstvom. Bohužiaľ, stačilo to iba na jeden gól."

Adrián Chovan, brankár Trenčína: "Opäť zlý vstup, musíme s tým niečo robiť. Prvú strelu som ešte dokázal zneškodniť, ale nešťastne sa to odrazilo na voľného hráča. Ale aspoň už o nich vieme, ako hrajú. Dokázali sme vyrovnať, oni tam potom postavili autobus. Ale do odvety ideme vyhrať a postúpiť."

Josef Abuksis, tréner Bnei Jehuda Tel Aviv: "Začali sme dobre. Prvý polčas síce nebol úplne najlepší z našej strany, nevytvárali sme si šance. Je to napokon dobrý výsledok do odvety. Trenčín je dobrý tím, presvedčili sme sa o tom dnes. Toto je len polčas. Bol pre nás iba prvý súťažný zápas v sezóne, môžeme sa zlepšiť."