Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Futbal

Aston Villa vyhrala nad Lille 2:1, Bruggy zdolali PAOK 1:0

Futbalista Aston Villy Ollie Watkins (uprostred) sa teší po strelení gólu v úvodnom zápase štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL) Aston Villa - OSC Lille v Birminghame vo štvrtok 11. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Aston Villa potvrdila úlohu favorita a nad súperom Slovana zo základnej skupiny Lille triumfovala 2:1.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 12. apríla (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň remizovali v úvodnom štvrťfinálovom zápase Európskej konferenčnej ligy doma s ACF Fiorentina 0:0. V ďalšom stretnutí zvíťazili hráči domáceho Olympiakosu Pireus nad Fenerbahce Istanbul 3:2. Aston Villa si poradila doma s OSC Lille 2:1.

Vlaňajší finalista EKL z Florencie sa vrátil do Čiech s cieľom odčiniť júnový nezdar, keď v Prahe podľahol West Hamu 1:2. V úvodnom polčase v Plzni mal územnú prevahu, ale väčšiu šancu si nevypracoval. Naopak, domáci mohli ísť do vedenia, Vydra však v 24. minúte z dobrej pozície minul. V druhej polovici hostia súpera zatlačili, no vyťažili z toho len jednu strelu na bránu a tak sa tímy rozišli bez gólov. V domácom drese absentoval zranený slovenský stredopoliar Erik Jirka, brankár Marián Tvrdoň sedel lavičke.

Olympiakos udrel dvakrát v úvodnom polčase, keď chyby hostí využili kapitán Fortounis a Jovetič. V 57. minúte pridal tretí gól Chiquinho a s hosťami to vyzeralo už veľmi zle. Nakopla ich však penalta zo 67. minúty, ktorú premenil Tadič, a o sedem minút skorigoval skóre Kahveci na 2:3.

Aston Villa potvrdila úlohu favorita a nad súperom Slovana zo základnej skupiny Lille triumfovala 2:1. Domácich poslal do vedenia už v 13. minúte Watkins a v 56. taktiež po rohu zvýšil na 2:0 McGinn. Aj hostia sa presadili z rovnakej štandardnej situácie, no Diakite znížil až šesť minút pred koncom a na vyrovnanie im už nezostal čas. Rolu domáceho favorita potvrdili aj Bruggy, ktoré zdolali PAOK Solún 1:0 gólom Vetlesena. Odvety sú na programe o týždeň 18. apríla.



prvé zápasy štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy 2023/24:



Olympiakos Pireus - Fenerbahce Istanbul 3:2 (2:0)

Góly: 8. Fortounis, 32. Jovetič, 57. Chiquinho - 67. Tadič (z 11m), 74. Kahveci. Rozhodoval: Schärer (Švaj.)



Viktoria Plzeň - ACF Fiorentina 0:0

Rozhodoval: Grinfeeld (Izr.)

/Tvrdoň sedel na lavičke domácich/



Club Bruggy - PAOK Solún 1:0 (1:0)

Gól: 6. Vetlesen



Aston Villa - OSC Lille 2:1 (1:0)

Góly: 13. Watkins, 56. McGinn - 84. Diakite