Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Brazília deklasovala Peru, Tite: Jeden z našich najlepších zápasov

Futbalista Venezuely Darwin Machis sa teší po strelení gólu v zápase A-skupiny proti Bolívii na 46. ročníku Copa America v meste Belo Horizonte 22. júna 2019. Foto: TASR/AP

Domáci tím mal na štadióne v Sao Paule prevahu a rozhodol už v prvom polčase po góloch Casemira, Firmina a Evertona.

Sao Paulo 23. júna (TASR) - Brazílski futbaloví reprezentanti zvíťazili vo svojom treťom zápase v A-skupine Copa America nad Peru vysoko 5:0 a postúpili do štvrťfinále. Pridali sa tak ku Kolumbii a obhajcovi z Čile, ktorí sa do neho kvalifikovali už po dvoch víťazných súbojoch v ich skupinách.

Domáci tím mal na štadióne v Sao Paule prevahu a rozhodol už v prvom polčase po góloch Casemira, Firmina a Evertona. V druhom dejstve sa ešte strelecky presadili Dani Alves a Willian a "kanárici" sa so 7 bodmi stali víťazmi skupiny. "Odohrali sme jeden z najlepších zápasov pod mojim vedením…Boli sme kreatívni a precízni, chladnokrvní a efektívni pri zakončení. Dôležitý bol úvodný gól, po ktorom sme sa dostali na koňa a vysoké tempo sme udržali až do konca," pochvaľoval si kouč Brazílčanov Tite.

Peruánci horeli v obrane a nepodržal ich ani brankár Pedro Gallese, ktorý mal prsty vo viacerých góloch. "Bol to pre jeden z najťažších zápasov v jeho živote. Po skončení duelu mu však nikto nič nevyčítal, vyjadrili sme mu podporu. Na vysokej prehra nesieme vinu všetci, podali sme veľmi zlý výkon," priznal útočník Jefferson Farfan.

V druhom súboji v Belo Horizonte zvíťazila Venezuela nad Bolíviou 3:1 a tiež prenikla medzi elitnú osmičku, keď na turnaji ešte neprehrala. "Postupne si získavame rešpekt všetkých súperov, ktorí už vedia, že s Venezuelou treba počítať. Toto víťazstvo venujeme celej krajine," uviedol pre oficiálnu stránku turnaja strelec tretieho venezuelského gólu Josef Martinez. Tretie skončilo so 4 bodmi Peru a bude čakať na výsledky ďalších zápasov, ktoré určia poradie v tabuľke tretích tímov.

Copa America

A-skupina:

Belo Horizonte

Bolívia - Venezuela 1:3 (0:1)

Góly: 83. Justiniano - 2. a 55. Machis, 87. Martinez

Sao Paulo

Peru - Brazília 0:5 (0:3)

Góly: 12. Casemiro, 19. Firmino, 32. Everton, 53. Alves, 90. Willian


tabuľka

1. Brazília 3 2 1 0 8:0 7

2. Venezuela 3 1 2 0 3:1 5

2. Peru 3 1 1 1 3:6 4

4. Bolívia 3 0 0 3 2:9 0