Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Cole Palmer prvým hetrikom v sezóne spečatil triumf Chelsea

Na snímke uprostred hráč Chelsea Cole Palmer oslavuje gól a druhý mužstva v zápase 31. kola anglickej Premier League vo futbale Chelsea Londýn - Manchester United v Londýne 4. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Dnešný triumf je pre nás, aj pre našich fanúšikov obrovský impulz, uviedol Palmer podľa agentúry AP.

Londýn 5. apríla (TASR) - Futbalista Cole Palmer prvým hetrikom v sezóne spečatil triumf Chelsea v 31. kole anglickej Premier League. Zverenci Mauricia Pochettina vo štvrtkovom ligovom dueli na Stamford Bridge po prvý raz od roku 2017 zdolali Manchester United 4:3. "Červeným diablom" sa tak výrazne zníšili nádeje na postup do budúcosezónnej edície Ligy majstrov.

"Dnešný triumf je pre nás, aj pre našich fanúšikov obrovský impulz. Každého to dostalo do dobrej nálady, dúfajme, že sa nám podarí v takýchto výkonoch pokračovať aj naďalej," uviedol Palmer podľa agentúry AP.

Domáce mužstvo otvorilo skóre zápasu už vo štvrtej minúte prvého polčasu, keď Palmer v pokutovom území prihral Conorovi Gallagherovi, ktorý sa uvoľnil a strelou z prvej prekonal brankára Andrého Onanu. O niekoľko minút neskôr Palmer premenil pokutový kop, ktorému predchádzal faul Antonyho na Marca Cucurellu v pokutovom území.

Manchester United znížil v 34. minúte po rýchlej akcii, ktorú zakončil Alejandro Garnacho. Hosťom sa napokon podarilo vyrovnať stav stretnutia o päť minút neskôr. Diogo Dalot poslal center do pokutového územia, kde si zbehol Bruno Fernandes, ktorý hlavičkou prekonal domáceho brankára Dordeho Petroviča. V nadstavenom čase prvého dejstva sa domácim naskytla ešte jedna veľká príležitosť. Palmer našiel v pokutovom území Gallaghera, ktorý však trafil iba žrď Onanovej brány.

V druhom polčase sa vedenia ujal Manchester, keď Antonyho parádne priehlavkom našiel krížom na oapčnej strane Garnacha a ten pohotovopu hlavičkou z nízkeho postoja zaskočil brankára. V nadstavenom čase mali domáci k dispozícii ďalšiu penaltu po faule Dalota na Noniho Maduekeho. Bol to nešťastný moment v poslednej, ôsmej minút dodatočného času, Dalot sa potkol a nechtiac jemne "štrajchol" pätu súperovej kopačky, čo po pomerne dlhom skúmaní potvrdil VAR. Palmer v 100. minúte s prehľadom premenil aj druhý pokutový kop. Keď sa už rozhodca v 101. minúte chystal odpískať koniec, Palmer sa po rohovom kope dostal k lopte na hranici a boku pokutového územia, vystrelil a striedajúci McTominay tečoval opačným kurzom do bránky.

"Bolo to úžasné. Dnes sme boli lepší tím, takže bolo spravodlivé, že sme skórovali v poslednej minúte stretnutia. Začali sme naozaj dobre, hru sme mali pod kontrolou. Potom sme však urobili niekoľko chýb, za ktoré nás súper potrestal gólmi. Nebolo ľahké to vyrovnať. V druhom polčase sme kontrolovali hru, ale inkasovali sme v prechodových situáciách. Dnešný výsledok je pre nás veľmi dôležitý, pretože obnovil spojenie medzi našimi hráčmi a fanúšikmi," zhodnotil priebeh zápasu Pochettino.

United sa nachádzajú sedem kôl pred koncom súťaže na priebežnej šiestej priečke so 48 bodmi na konte. Štvrtková prehra im výrazne skomplikovala boj o pozíciu do budúcoročnej Ligy majstrov. Na štvrtú Aston Villu strácajú jedenásť bodov (so zápasom k dobru) a na piatu miestenku (momentálne Tottenham) 9 bodov. Zverenci Erika ten Haga majú však zápas k dobru.

"Začali sme zle, robili sme individuálne chyby. Ale mal som pocit, že sme dominovali, boli sme víťazne naladení, ale žiaľ v nadstavenom čase sme si nedokázali udržať výsledok. Musíme robiť správne rozhodnutia, pretože sme nereagovali dostatočne rýchlo a správne, aby sme sa tejto situácii vyhli," povedal ten Hag.

Chelsea sa domácim triumfom vyniesla na 10. miesto v tabuľke, čím sa v rozporuplnej sezóne udržala v hre o účasť v pohárovej Európed.

United vo štvrtok trápila oslabená obrana a v zápase sa zranilo duo stredných obrancov Raphael Varane a Jonny Evans. Varane nastúpil v úvode zápasu po boku Harryho Maguiera, Evans bol medzi náhradníkmi. Írsky reprezentant nahradil Francúza na začiatku druhého polčasu, ale po 21 minútach na ihrisku ho musel vystriedať mladučký a neskúsený Willy Kambwala. Štyria obrancovia, vrátane stopérov Lisandra Martineza a Victor Lindelöfa, boli mimo zápasovej súpisky a na listine zranených.