Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Slováci a Česi budú opäť rokovať o spoločnej futbalovej lige

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Reálnejšie však vyzerá spoločná pohárová súťaž, ktorá má už aj prvé detaily.

Praha 23. januára (TASR) - Vo februári sa uskutoční rokovanie zástupcov Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) o možnosti organizovať spoločnú ligu či pohárovú súťaž.

"Téma česko-slovenskej ligy je na stole. Do polovice februára si musíme sadnúť a povedať, či to má zmysel. Bavíme sa i o možnosti spoločného pohára," portál idnes.cz citoval prezidenta SFZ Jána Kováčika po stretnutí zástupcov futbalových asociácií ČR, SR, Rakúska, Poľska a Maďarska.

Podľa idnes.cz má spoločná pohárová súťaž už i prvé detaily. Mali by v nej hrať po štyri tímy z každej krajiny, pričom finále by sa uskutočnilo raz na Slovensku a raz v Česku.

"Spoločný pohár je reálnejší už z toho dôvodu, že sa týka menšieho počtu klubov. Neznámych je však pomerne veľa - financie, organizácia... Je treba si sadnúť k jednému stolu a všetko prebrať," uviedol generálny sekretár FAČR Rudolf Řepka.

Kováčik už vo štvrtok rokoval aj so šéfom Ligovej futbalovej asociácie Dušanom Svobodom. "Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Veríme, že vo februári alebo neskôr už vznikne niečo konkrétnejšie. Či sa to nakoniec skutočne bude realizovať, to už je druhá vec," dodal Řepka.