Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Futbal

EKL: Plzeň remizovala s Fiorentinou, Fenerbahce odvrátilo blamáž

Futbalista Plzne Tomáš Chorý (uprostred), hráči Fiorentiny Lucas Martinez Quarta (vľavo) a Rolando Mandragora bojujú v prvom zápase štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL) Viktoria Plzeň - AC Fiorentina v Plzni vo štvrtok 11. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Vlaňajší finalista EKL z Florencie sa vrátil do Čiech s cieľom odčiniť júnový nezdar, keď v Prahe podľahol West Hamu 1:2.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň remizovali v úvodnom štvrťfinálovom zápase Európskej konferenčnej ligy doma s ACF Fiorentina 0:0. V druhom stretnutí zvíťazili hráči domáceho Olympiakosu Pireus nad Fenerbahce Istanbul 3:2.

Vlaňajší finalista EKL z Florencie sa vrátil do Čiech s cieľom odčiniť júnový nezdar, keď v Prahe podľahol West Hamu 1:2. V úvodnom polčase v Plzni mal územnú prevahu, ale väčšiu šancu si nevypracoval. Naopak, domáci mohli ísť do vedenia, Vydra však v 24. minúte z dobrej pozície minul. V druhej polovici hostia súpera zatlačili, no vyťažili z toho len jednu strelu na bránu a tak sa tímy rozišli bez gólov. V domácom drese absentoval zranený slovenský stredopoliar Erik Jirka, brankár Marián Tvrdoň sedel lavičke.

Olympiakos udrel dvakrát v úvodnom polčase, keď chyby hostí využili kapitán Fortounis a Jovetič. V 57. minúte pridal tretí gól Chiquinho a s hosťami to vyzeralo už veľmi zle. Nakopla ich však penalta zo 67. minúty, ktorú premenil Tadič, a o sedem minút skorigoval skóre Kahveci na 2:3. Odvety sú na programe o týždeň 18. apríla.



prvé zápasy štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy 2023/24:

Olympiakos Pireus - Fenerbahce Istanbul 3:2
(2:0)

Góly: 8. Fortounis, 32. Jovetič, 57. Chiquinho - 67. Tadič (z 11m), 74. Kahveci. Rozhodoval: Schärer (Švaj.)



Viktoria Plzeň - ACF Fiorentina 0:0

Rozhodoval: Grinfeeld (Izr.)

/Tvrdoň sedel na lavičke domácich/