Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Barcelona zdolala v mestskom derby Espanyol 2:0, na ťahu je Real

Na snímke vľavo brazílsky hráč FC Barcelona Neymar a vpravo jeho argentínsky spoluhráč Lionel Messi oslavujú gól v zápase 33. kola španielskej futbalovej Primera division Espanyol Barcelona - FC Barcelona (0:2) v sobotu 25. apríla 2015. Foto: TASR/AP

Futbalisti FC Barcelona si v sobotňajšom mestskom derby v rámci 33. kola španielskej Primera division poradili s domácim Espanyolom 2:0 a opäť sa priblížili k zisku titulu.

Madrid 25. apríla (TASR) - Futbalisti FC Barcelona si v sobotňajšom mestskom derby v rámci 33. kola španielskej Primera division poradili s domácim Espanyolom 2:0 a opäť sa priblížili k zisku titulu. Pred Realom Madrid má katalánsky tím na čele tabuľky päťbodový náskok, "biely balet" však čakal v nedeľu súboj v galícijskom Vigu proti miestnej Celte.

Zverencov trénera Luisa Enriqueho nasmerovali na ceste k trom bodom ofenzívne esá Neymar a Lionel Messi, na ktorých presné zásahy zo 17. a 25. minúty už domáci napriek vyše polhodinovej hre v početnej výhode nenašli odpoveď. V drese "Barcy" videl dve žlté karty v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd obranca Jordi Alba a v 55. minúte sa porúčal pod sprchy. Hostia si však s prehľadom ustrážili pre nich priaznivý priebehu duelu, v závere ešte videl červenú kartu aj domáci Hector Moreno.

Na jubilejný 500. zápas v najvyššej španielskej súťaži nastúpil stredopoliar hostí Xavi Hernandez, ktorý v 88. minúte nahradil na ihrisku Andresa Iniestu.

Atletico Madrid si upevnilo tretie miesto v tabuľke víťazstvom 3:0 nad Elche. Dvomi gólmi sa pod neho podpísal francúzsky útočník Antoine Griezmann.

Sumár - 33. kolo:
Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:2 (0:2)
Góly:
17. Neymar, 25. Messi, ČK: 90.+1 Moreno - 55. Alba

Atletico Madrid - Elche 3:0 (0:0)
Góly:
55. a 77. Griezmann, 63. Garcia

Getafe - Levante 0:1 (0:1)
Gól:
35. Casadesus