Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Látal si mužstvo za jeseň váži, budúcnosť Spartaka nevidí ružovo

Vľavo tréner Trnavy Radoslav Látal a vpravo Erik Jirka (Trnava) v odvete 3. predkola Ligy majstrov vo futbale FC Spartak Trnava - Crvena Zvezda Belehrad 14. augusta 2018 v Trnave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Trnavskí futbalisti získali v Európskej lige sedem bodov a v tabuľke D-skupiny obsadiil 3. priečku, keď za sebou nechal belgický veľkoklub Anderlecht Brusel.

Trnava 14. decembra (TASR) - Tréner Radoslav Látal prišiel v lete do Spartaka Trnava po úspešnom predchodcovi Nestorovi El Maestrovi, ktorý v najfutbalovejšom slovenskom meste ukončil 45-ročné čakanie na titul. Latku nepodliezol, na domácej scéne sa síce jeho mužstvu výsledkovo na jeseň nedarilo, ale v predkolách Ligy majstrov a neskôr v skupinovej fázy Európskej ligy UEFA mimoriadne úspešne reprezentovalo slovenský futbal. Spartak získal sedem bodov a v tabuľke D-skupiny európskeho pohára číslo dva obsadil 3. priečku, keď za sebou nechal belgický veľkoklub Anderlecht Brusel.

S účinkovaním v EL sa rozlúčil domácim víťazstvom 1:0 nad Fenerbahce Istanbul. "Pre nás je to obrovský úspech, zdolali sme ďalšieho silného protivníka. Pre hráčov je to ďalšia vzpruha. Zápas sme zvládli po taktickej stránke veľmi dobre, boli sme kompaktní a dobre sme bránili. Súpera sme do ničoho vážneho nepúšťali, defenzíva fungovala na 100 percent. Nemal som v závere vôbec strach o víťazstvo, na mužstve som videl, aké je odhodlané. Za polrok sme tu toho dokázali veľa. Ďakujem všetkým a dúfam, že niektorým ľuďom, ktorí nás kritizovali a urážali, 'precvakne' a uvedomia si svoje správanie," narážal na často prehnanú kritiku český kormidelník, ktorý už skôr avizoval svoj koniec na lavičke a momentálne si hľadá nový angažmán. "Uvidíme, kam ďalej 'potiahnem káru'. Nejaké ponuky mám na stole. Chcel by som si oddýchnuť, ale myslím si, že o pár dní budem mať jasno v tom, kde budem pôsobiť. Som veľmi unavený, tento angažmán ma strašne vyžmýkal," dodal Látal.

Budúcnosť, ktorá čaká Spartak po odchode klubového manažmentu, nevidí priaznivo. "Všetko závisí od nového majiteľa a od toho, koľko peňazí sem prinesie. Nevidím to s trnavským futbalom dobre, myslím si, že veľa hráčov odíde. Ak opustí mužstvo sedem-osem hráčov základnej zostavy, ťažko sa bude budovať znova. Vyhliadky nie sú dobré," priznal Látal, ktorý vyslovil spokojnosť s účinkovaním mužstva v EL. "Proti Fenerbahce na záver to bol veľmi dobrý výkon, ale ani ostatné by som nerád znižoval. Ani v jednom zápase sme nesklamali. Zápasov a cestovania bolo veľa, za to si vážim mužstvo, ako sa s tým popasovalo. Urobili sme pre slovenský futbal koeficient, získali sme sedem bodov, napriek tomu stále bola nejaká kritika. Zažil som v Trnave fantastický rok po športovej stránke, ale aj veci, ktoré do futbalu nepatria. Musím povedať, že sú tu v Trnave aj ľudia, ktorí dokážu futbal veľmi znepríjemniť, pokaziť a to je tá čierna stránka futbalu, čo sa mi tu stalo."