Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

VIDEO: Oravcov gól priniesol Trnave tri body: Najkrajší pocit v živote

Na snímke futbalista Trnavy Matej Oravec sa raduje z gólu v zápase 1. kola D - skupiny Európskej ligy FC Spartak Trnava - Anderlecht Brusel vo štvrtok 20. septembra 2018 v Trnave. Foto: TASR - Martin Baumann

Oravcova chvíľa prišla v 79. minúte, keď center Erika Grendela po rohovom kope pristál na jeho hlave.

Trnava 21. septembra (TASR) - Matej Oravec si víťazstvo Trnavy vo futbalovej Európskej lige nad Anderlechtom Brusel užíval plnými dúškami. Dvadsaťročný futbalista svojím gólom rozhodol o výhre Spartaka nad favorizovaným súperom 1:0 a tento moment označil za najkrajší okamih vo svojej kariére.

Oravcova chvíľa prišla v 79. minúte, keď center Erika Grendela po rohovom kope pristál na jeho hlave. Trnavský stredopoliar vzápätí poslal loptu do siete. "Je to pre mňa asi najkrajší pocit v živote. Všetky lopty sme kopali na prednú žrď, tak som si skúsil nabehnúť na zadnú. Bol som tam úplne sám, nebol problém dostať loptu do siete," opísal Oravec rozhodujúci moment zápasu.

Oravec bol po zápase šťastnejší o to viac, že pred dvoma týždňami nastúpil za trnavskú juniorku v 3. lige proti Malženiciam. Spartak v tomto zápase prehral 0:1, Oravec si však napravil chuť v Európskej lige: "Vidíte, je neuveriteľné, aké príbehy prináša futbal. Hrám v tretej lige a o týždeň rozhodnem zápas v EL s Anderlechtom. K tomu netreba nič povedať."



Gólový zápis musí Oravec "vyplatiť" v kabíne, akým spôsobom to bude, nechá na spoluhráčov. Oslavy však nemôžu trvať dlho, pretože Spartak čaká v nedeľu vo Fortuna lige Dunajská Streda. "Ideme do každého zápasu s tým, že chceme vyhrať a musíme na ihrisku nechať všetko. Nezáleží, či je to domáca, alebo európska súťaž. Môj gól venujem celej rodine a špeciálne dedkovi, ktorý už nie je medzi nami. Dúfam, že sa zhora pozeral," dodal Oravec.

V zápase nazbierali Trnavčania päť žltých kariet, pričom súper ani jednu. Dve z nich inkasovali hráči už v prvej pätnásťminútovke. "Tréner nás cez polčas upozornil, aby sme si na to dali pozor. Vylúčenie v takomto zápase by mohlo byť veľmi nepríjemné," uviedol strelec gólu.

"Bílí Andeli" sa ziskom troch bodov usadili v tabuľke na druhom mieste, v ďalšom zápase sa predstavia na ihrisku Fenerbahce Istanbul. Ten na úvod prehral s Dinamom Záhreb 1:4. "Uvidíme, čo nás v Istanbule čaká. Ale teší ma, že sme si vybudovali v Európe rešpekt. Neberú nás, ako fackovacieho panáka. Máme dobrú defenzívu, cez ktorú sa ťažko prechádza, a teraz sa o tom presvedčil aj Anderlecht," dodal kapitán mužstva Boris Godál.