Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

EURÓPSKA LIGA: Plzeň so Slovákmi musí doháňať dvojgólové manko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na pôde portugalského Sportingu Lisabon prehrali plzenskí futbalisti 0:2.

Bratislava 15. marca (TASR) - Český futbalový tím Viktoria Plzeň so slovenskými legionármi Matúšom Kozáčikom, Patrikom Hrošovským a Marekom Bakošom musí v osemfinálovej odvete Európskej ligy UEFA doháňať dvojgólové manko. Na pôde portugalského Sportingu Lisabon prehrali "viktoriani" 0:2. Tréner Pavel Vrba verí, že jeho zverenci sa vyvarujú chýb v obrane, po ktorých prišli o víťazstvo v domácom ligovom zápase so Slovanom Liberec (2:2).

"Musíme hrať pozornejšie v obrane a byť dôraznejší v strede poľa, najmä v situáciách, keď vedieme 1:0. Proti Libercu som sa rozhodol pre variant s dvomi útočníkmi a myslím si, že to nebol zlý ťah. Krmenčík i Chorý splnili svoje úlohy, obaja sa zapísali do listiny strelcov. Pozitívom je, že boli v útočnej fáze dôrazní a mohli pridať aj ďalšie góly," uviedol Vrba pre oficiálnu webovú stránku lídra najvyššej českej súťaže.

Šlágrom štvrtkového programu bude odveta medzi Arsenalom Londýn a AC Miláno. "Kanonieri" si vytvorili výbornú východiskovú pozíciu, keď na San Sire zvíťazili 2:0. Milánčania však nehádžu flintu do žita a na Emirates Stadium chcú prekvapiť. "Vo víťaznom ligovom zápase proti FC Janov sme potvrdili, že sme kondične veľmi dobre pripravení a schopní odohrať tri náročné duely v priebehu siedmich dní. Pred odvetou s Arsenalom máme 30-percentnú šancu na postup. Budeme sa snažiť streliť rýchly gól a dostať domácich pod tlak," povedal tréner "rossoneri" Gennaro Gattuso.

Blízko k postupu do štvrťfinále je Atletico Madrid, ktoré pred týždňom zdolalo Lokomotiv Moskva 3:0. Dynamo Kyjev uhralo na Stadio Olimpico proti Laziu Rím sľubnú remízu 2:2. V náročnej pozícii je Borussia Dortmund, ktorá prehrala na domácej pôde so Salzburgom 1:2. Žreb štvrťfinále je na programe v piatok 16. marca v Nyone. Finále sa bude hrať 16. mája v Lyone.

Odvetné zápasy osemfinále EL 2017/18, štvrtok 15. marca:

17.00 Lokomotiv Moskva - Atletico Madrid /prvý zápas: 0:3/
19.00 Athletic Bilbao - Olympique Marseille /1:3/
19.00 Dynamo Kyjev - Lazio Rím /2:2/
19.00 Zenit Petrohrad - RB Lipsko /1:2/
19.00 Viktoria Plzeň - Sporting Lisabon /0:2/
21.05 RB Salzburg - Borussia Dortmund /2:1/
21.05 Olympique Lyon - CSKA Moskva /1:0/
21.05 Arsenal Londýn - AC Miláno /2:0/