Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Záhumenský sa upísal Dunajskej Strede do leta 2020

Na snímke zľava hráči FC DAC 1904 Dunajská Streda Tomáš Malec a Marin Ljubičič, ilustračné foto. Foto: TASR- Roman Hanc

Dokopy odohral v najvyššej súťaži 35 zápasov.

Dunajská Streda 9. januára (TASR) - Prvou posilou fortunaligového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda v zimnom prestupovom období sa stal Timotej Záhumenský, ktorý prišiel z konkurenčného ViOn-u Zlaté Moravce. Dvadsaťdvaročný krajný obranca podpísal s DAC kontrakt do leta 2020. Informovala oficiálna stránka klubu.

Záhumenský odohral za ViOn v prebiehajúcej sezóne 19 duelov, v ktorých zaznamenal jeden gól. Dokopy odohral v najvyššej súťaži 35 zápasov. Svoj debut si odkrútil ešte v roku 2014 v drese Slovana v derby proti Trnave.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo angažovať Timoteja, ktorý podával v jesennej časti súťaže v drese ViOnu veľmi kvalitné výkony a patril na svojom poste k špičke Fortuna ligy. Na krajoch obrany prakticky celú jesennú časť odohrali Davis so Živkovićom. Timotej nám v jarnej časti zvýši konkurenciu práve na týchto postoch a verím, že nám pomôže v bojoch o popredné priečky," povedal športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.

"Veľmi sa teším na DAC, je to najlepší klub na Slovensku. Má úžasných fanúšikov, krásny štadión a výborné prostredie pre futbal, aké nikde inde na Slovensku nenájdete. Chcel by som s mužstvom hrať o čo najvyššie priečky. Teším sa na nových ľudí, ktorých v Dunajskej Strede spoznám. Rovnako ako doteraz budem tvrdo drieť, aby som každého fanúšika potešil," povedal Záhumenský.