Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Giggs sa stal novým trénerom Walesu, podpísal zmluvu na štyri roky

Ryan Giggs. Foto: TASR/AP

Štyridsaťštyriročný Giggs má za sebou skvelú hráčsku kariéru v drese Manchestru United. Wales reprezentoval 64-krát, nikdy sa s ním však nekvalifikoval na veľký turnaj.

Cardiff 15. januára (TASR) - Novým trénerom waleskej futbalovej reprezentácie sa stal Ryan Giggs. Tamojšia futbalová asociácia (FAW) ho v pondelok menovala na post, na ktorom nahradil Chrisa Colemana, informovala agentúra AP.

Štyridsaťštyriročný Giggs má za sebou skvelú hráčsku kariéru v drese Manchestru United. Wales reprezentoval 64-krát, nikdy sa s ním však nekvalifikoval na veľký turnaj. Doteraz má jedinú trénerskú skúsenosť, keď v roku 2014 v štyroch zápasoch dočasne viedol práve Manchester United.

"Už sa nemôžem dočkať, kedy začnem pracovať s mojimi zverencami," citoval portál BBC Giggsa, ktorý podpísal zmluvu na štyri roky.

Coleman postúpil s Walesom na EURO 2016 vo Francúzsku a v základnej skupine jeho tím zdolal Slovensko 2:1. Po neúspechu v kvalifikácii MS 2018 však rezignoval a na klubovej úrovni sa ujal Sunderlandu. Giggs odohral celú kariéru v drese MUFC, nastúpil na 963 zápasov a v počte trofejí je najdekorovanejší britský futbalista.