Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Futbal

Kucka získal taliansky Superpohár, AC Miláno zdolalo Juve v rozstrele

Hráč Juventusu Turín Stefano Sturaro (vľavo) s hráč AC Milána Slovák Juraj Kucka v súboji o loptu vo finále talianskeho futbalového Superpohára medzi Juventus Turín - AC Miláno 23. decembra 2016 v katarskej Dauhe. Foto: TASR/AP

V piatkovom súboji, ktorého dejiskom bola katarská Dauha, zdolali úradujúceho talianskeho šampióna Juventus Turín v jedenástkovom rozstrele 4:3.

Dauha 23. decembra (TASR) - Futbalisti AC Miláno v zostave so slovenským reprezentantom Jurajom Kuckom sa stali víťazmi talianskeho Superpohára. V piatkovom súboji, ktorého dejiskom bola katarská Dauha, zdolali úradujúceho talianskeho šampióna Juventus Turín v jedenástkovom rozstrele 4:3.

V riadnom hracom čase aj po predĺžení sa duel skončil nerozhodne 1:1, v následnej penaltovej lotérii uspeli "rossoneri" aj zásluhou Kucku, ktorý premenil svoj pokus v tretej sérii. V drese Juventusu zaváhali dvaja exekútori Mario Mandžukič i Paulo Dybala, na strane milánskeho tímu iba Gianluca Lapadula.

sumár - taliansky Superpohár:

Juventus Turín - AC Miláno 1:1 pp (1:1, 1:1), 3:4 v rozstrele z 11 m
Góly:
18. Chiellini - 38. Bonaventura
/J. Kucka (AC Miláno) odohral celý zápas + ŽK/
.

Hráč Juventusu Turín Claudio Marchisio (v popredí) a hráč AC Milána Andrea Bertolacci, v pozadí Slovák Juraj Kucka z AC Milána vo finále talianskeho futbalového Superpohára medzi Juventus Turín - AC Miláno 23. decembra 2016 v katarskej Dauhe.
Foto: TASR/AP


Hráči AC Milána pózujú pre spoločnú fotografiu pred finále talianskeho futbalového Superpohára medzi Juventus Turín - AC Miláno 23. decembra 2016 v katarskej Dauhe. Vpravo Slovák Juraj Kucka.
Foto: TASR/AP


Hráč Juventusu Turín Stefano Sturaro (uprostred) a dvojica hráčov AC Milána Slovák Juraj Kucka (tretí zľava) a Manuel Locatelli v súboji o loptu vo finále talianskeho futbalového Superpohára medzi Juventus Turín - AC Miláno 23. decembra 2016 v katarskej Dauhe.
Foto: TASR/AP