Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Klopp o Alissonovi: Keby som vedel, aký je dobrý, zaplatím dvojnásobok

Brankár Alisson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hráčom Neapola stačila na Anfielde na istotu postupu z C-skupiny remíza i prehra o gól okrem 0:1, no domácemu Liverpoolu nakoniec podľahli práve týmto rozdielom.

Liverpool 12. decembra (TASR) - Futbalisti SSC Neapol nezvládli posledný krok a napriek najlepšej východiskovej pozícii sa neprebojovali do osemfinále Ligy majstrov. Hráčom okolo kapitána Mareka Hamšíka stačila na Anfielde na istotu postupu z C-skupiny remíza i prehra o gól okrem 0:1, no domácemu Liverpoolu nakoniec podľahli práve týmto rozdielom. Okrem jediného strelca Mohameda Salaha bol hlavný hrdina duelu brankár Alisson Becker.

Egyptský kanonier sa presadil jedenásť minút pred prestávkou, keď premenil svoje sólo, no "The Reds" takmer doplatili na ďalšie nepremenené tutovky, keď v závere zápasu takmer vyrovnali Jose Callejon a najmä Arkadiusz Milik. Šancu poľského útočníka z nadstaveného času zmaril výborným zákrokom Alisson. "Ak by som vedel, že je až taký dobrý, zaplatil by som zaňho dvojnásobok," zavtipkoval tréner domácich Jürgen Klopp. Ten v júli neváhal za Alissona zaplatiť vtedajší svetový rekord za brankára - 62,5 miliónov eur. "Gól, ktorý dal 'Mo', to bol ale zásah! A zákrok, ktorý predviedol Ali, bol neuveriteľný. Zachránil nám život," rozplýval sa Klopp.

Liverpool síce prehral všetky tri skupinové zápasy na ihriskách súperov, no tri domáce triumfy v "pevnosti Anfield" ich posunuli do osemfinále. Neapol naopak nevyužil najlepšiu pozíciu pred záverečným šiestym kolom. Tím spod Vezuvu mal na konte deväť bodov a viedol tabuľku s bodovým náskokom pred Parížom Saint Germain, Liverpool bol tretí so šiestimi. Po utorňajšej výhre bodovo dotiahol Neapol a pri vyrovnaných vzájomných zápasoch i rozdiele skóre ho do vyraďovačky posunulo viac strelených gólov (9:7). Z prvého miesta postúpili Parížania, ktorí v pozícii veľkých favoritov zvládli duel na pôde Crvenej Zvezdy Belehrad 4:1. "Stále som plný adrenalínu. Tento zápas bol proste úžasný. Chalani do toho dali celé srdce," dodal Klopp.

Jeho náprotivok Carlo Ancelotti bol samozrejme veľmi sklamaný. "Je skutočne škoda, že naše úsilie nebolo odmenené. No nič neľutujeme. Celkovo hrali chalani veľmi dobre a rozhodol až posledný zápas. Nemôžete očakávať, že prídete do Liverpoolu a vytvoríte si desať šancí. Mali sme jednu či dve, no nie to šťastie, aby sme ich využili," citovala ho agentúra AFP.

Podľa Ancelottiho však mohol duel dopadnúť úplne inak, ak by rozhodca ukázal v 13. minúte domácemu obrancovi Virgilovi van Dijkovi za faul na Driesa Mertensa namiesto žltej hneď červenú kartu. Európska futbalová únia (UEFA) zavedie od osemfinále systém videoasistenta VAR, Ancelotti ho však potreboval už v utorok. "Keď som videl video, vedel som, že to je na červenú kartu. Keď zavedú do Ligy majstrov VAR, bude už neskoro," posťažoval sa.

Neapol si tak na jar zahrá v šestnásťfinále Európskej ligy. "Dali sme do toho všetko, ale nevyšlo. Sme smutní," povedal Marek Hamšík pre svoju oficiálnu webstránku. Práve on mal na začiatku zápasu dobrú šancu otvoriť skóre, keď na konci akcie poslal z hranice šestnástky nebezpečnú strelu. "Chýbali centimetre. Škoda. Začali sme dobre, no potom mal viac z hry Liverpool. Po zmene strán mali domáci šance, no aj my sme si vytvorili viacero gólových príležitostí. Niekedy chýbalo trošku 'šťastíčka'. V skupine sme proti veľkým klubom odohrali skvelé zápasy, hrali sme veľmi slušne, no na postup to nestačilo. Vypadnutie teraz bolí... No musíme zdvihnúť hlavy a už cez víkend uspieť v Cagliari. Na jar budeme pokračovať v Európskej lige, kde chceme ísť čo najďalej," dodal Hamšík.