Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Majiteľa PAOK Solún obvinili, klubu hrozí tvrdý trest

Majiteľ futbalového klubu PAOK Solún Ivan Savvidis vtrhol na hraciu plochu so zbraňou. Foto: TASR/AP

Podľa gréckeho športového zákona tak hrozí klubu odpočet bodov, pokuta 50.000 eur, zavretie štadióna a v najhoršom prípade zostup do nižšej súťaže.

Atény 14. marca (TASR) - Grécky športový prokurátor obvinil majiteľa gréckeho klubu PAOK Solún Ivana Savvidisa z neoprávneného vstupu na ihrisko počas nedeľného ligového zápasu s AEK Atény (0:0).

Podľa gréckeho športového zákona tak hrozí klubu odpočet bodov, pokuta 50.000 eur, zavretie štadióna a v najhoršom prípade zostup do nižšej súťaže. Savvidis môže navyše dostať zákaz vstupu na štadión na tri až päť rokov.

K incidentom v dueli PAOK - AEK prišlo krátko po tom, čo rozhodcovia v nadstavenom čase neuznali gól domácich na 1:0. Na trávnik vbehli fanúšikovia a v spoločnosti svojich bodyguardov a s pištoľou za opaskom aj Savvidis. Jeho správanie ostro odsúdila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a grécka vláda prerušila najvyššiu futbalovú súťaž v krajine. Šéf klubu sa za svoje správanie ospravedlnil.

Za PAOK nastúpil od 55. minúty slovenský reprezentant Róbert Mak. V štruktúrach klubu pôsobí na pozícii športového riaditeľa bývalý slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ.