Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Messimu nejdú penalty, Barcelona prišla o dlhú sériu bez prehry

Hráč Lionel Messi z FC Barcelony nepremieňa penaltu v prvom zápase štvrťfinále Španielskeho pohára Espanyol Barcelona - FC Barcelona 17. januára 2018 v španielskom meste Cornella Llobregat. Foto: TASR/AP

Katalánci ťahali vynikajúcu sériu bez prehry od 16. augusta, keď podľahli Realu Madrid 0:2 v odvete španielskeho Superpohára.

Barcelona 18. januára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona prehrali prvýkrát po 29 dueloch, keď hviezdny Lionel Messi nepremenil ďalšiu penaltu. V 88. minúte rozhodol o triumfe Espanyolu Barcelona v 1. zápase štvrťfinále španielskeho Kráľovského pohára 1:0 svojím premiérovým gólom mladík Oscar Melendo.

Katalánci ťahali vynikajúcu sériu bez prehry od 16. augusta, keď podľahli Realu Madrid 0:2 v odvete španielskeho Superpohára. Z 29 nasledujúcich duelov vyhrala Barcelona do stredy 23 a šesť remizovala. "Vedeli sme, že jedného dňa prehráme. Pozitívne je, že o týždeň máme šancu vyhrať a postúpiť do semifinále," povedal po prehre stredopoliar "blaugranas" Sergio Busquets. Odveta je na programe 25. januára na Camp Nou.

Kanonier hostí Messi v 62. minúte nepremenil penaltu, keď mu strelu brilantne zneškodnil brankár Diego Lopez. Pre Argentínčana to bolo už tretie zaváhanie z bieleho bodu v prebiehajúcej sezóne zo šiestich pokusov. Jeho úspešnosť je tak slabých 50 percent. Messimu sa z penált celkovo príliš nedarí, podľa štatistík portálu transfermarkt.com nepremenil v kariére 23 zo 101 pokusov.

"To, že náš brankár chytil penaltu, nám dodalo potrebný náboj. Dovtedy sme hrali príliš defenzívne," povedal Oscar Melendo. Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar potom rozhodol dve minúty pred koncom riadneho času, keď sa ocitol úplne voľný v šestnástke a mal dostatok času na zakončenie.

Pre Melenda to bol vôbec prvý gól na profesionálnej úrovni. "Nemám slov. Nevedel som sa dočkať, kedy strelím svoj prvý gól a podarilo sa mi to proti Barcelone," citovala agentúra AP slová mladého stredopoliara. Espanyol tak dosiahol prvú výhru nad svojím mestským rivalom na domovskom RCDE Stadium, ktorý otvorili v roku 2009.

Zápas poznačil aj menší incident, keď brankára Kataláncov Jaspera Cillessena v 76. minúte zasiahol objekt, ktorý hodili diváci z tribúny za jeho bránkou. Rozhodca duel na pár minút prerušil, no potom pokračoval ďalej.

"Barca" chce odčiniť prehru už v nedeľňajšom ligovom stretnutí na ihrisku Betisu Sevilla. Tréner Ernesto Valverde v pohári premiešal zostavu, aby si viacerí hráči oddýchli, no aj pre zranenia. "Viacero hráčov má problémy, niektorí sú zranení, iní majú menšie šrámy. Proti Betisu chceme vybrať najlepšiu zostavu, no s ohľadom na všetky okolnosti. V krátkom slede nás čaká veľa zápasov a máme hráčov, ktorí už majú v nohách veľa minút," uviedol.