Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Futbal

Futbalistky SR do 17 rokov remizovali v príprave so Slovinkami

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

V prvom dueli s tým istým súperom prehrali Slovenky 2:3.

Bled 30. augusta (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky do 17 rokov remizovali v štvrtkovom prípravnom zápase v slovinskom Blede s domácimi rovesníčkami 1:1. V prvom dueli s tým istým súperom prehrali Slovenky 2:3.

Vo štvrtok mali slovenské hráčky výborný vstup do stretnutia, keď už v 6. minúte otvorila skóre Tereza Mrocková. Domáce futbalistky vyrovnali v 58. minúte gólom z penalty. Slovenky niekoľkokrát nastrelili konštrukciu bránky, mali viaceré dobré šance, ale víťazný gól z toho nevyťažili.

Najbližšie na slovenské reprezentantky čaká v októbri kvalifikácia o Elite Round, v ktorej nastúpia proti Poľsku, Škótsku a Litve.

Prípravný zápas:

Slovinsko "17" ženy – SLOVENSKO "17" ženy 1:1 (0:1)
Góly:
58. Čizmazijová (11 m) – 6. Mrocková

Zostava SR "17": Stachová – Kovaliková (22. Vulganová), Kršiaková, Šimková (85. Mudráková), Mrocková – Mazúchová, Feketevíziová, Glatzová (87. Tomčíková) – Morávková, Halásová (59. Sivčová), Hronecová (29. Vredíková, 59. Boorová).


Hlas po zápase:

Jozef Jelšic, tréner SR (futbalsfz.sk):
"Štvrtkový zápas bol z našej strany lepší ako utorkový. Od úvodu sme Slovinkám vnútili našu hru, podržali sme loptu a tlačili na ne. Škoda výsledku, inkasovali sme z penalty, ktorá bola podľa mňa prísna. Vytvorili sme si aj ďalšie šance, asi tri razy trafili žrď, ale chýbalo nám šťastie, aby sme pridali ďalší gól."