Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Vrba po stopercentnom vstupe Plzne do ligy krotí majstrovské debaty

Pavel Vrba, archívna snímka. Foto: TASR

V novom ročníku zatiaľ tím Pavla Vrbu nestratil ani bod a má impozantné skóre 16:2. Majstrovská Slavia Praha stráca na vedúcu Viktoriu šesť bodov.

Praha 19. septembra (TASR) - V 7. kole českej futbalovej ligy zvíťazila Viktoria Plzeň v základnej zostave s brankárom Matúšom Kozáčikom a stredopoliarom Patrikom Hrošovským nad Fastavom Zlín 2:1. Od 72. minúty zasiahol do diania v pondelkovom súboji útočník Marek Bakoš, v tíme zdolaných hostí absolvoval celú minutáž obranca Róbert Matejov.

V novom ročníku zatiaľ tím Pavla Vrbu nestratil ani bod a má impozantné skóre 16:2. Majstrovská Slavia Praha stráca na vedúcu Viktoriu šesť bodov. "Je len siedme kolo. Všetko sa môže otočiť. Áno, začiatok sezóny máme veľmi dobrý, vyhrali sme trikrát vonku a štyrikrát doma. Nechcem podceňovať súperov, s ktorými sme hrali, ale zápasy pravdy nás len čakajú. Najbližšie nás čaká náročný súboj s Mladou Boleslavou, hneď po reprezentačnej prestávke hráme na Sparte, potom si zmeriame sily so Slaviou. Až potom môžeme o niečom hovoriť, teraz by to bol nezmysel," zahnal Vrba majstrovské debaty.

"Musíme si uvedomiť, že keď nebudeme hrať aktívne, tak môžeme mať problémy s každým súperom. A tým nechcem podceňovať Zlín, ktorý hral u nás veľmi dobre," citoval Vrbu portál idnes.cz. Jeho tím viedol po štvrťhodine 2:0 a vyzeralo to, že Zlín rozstrieľa ako v prvom kole Duklu 4:0. "Ale nedotiahli sme niektoré brejkové situácie. Bola chyba, že sme nepridali tretí gól. Potom by zápas vyzeral inak."

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 2:1 (2:1)
Góly: 12. Kolář, 15. Krmenčík - 43. Moses
/M. Kozáčik odchytal celý zápas, P. Hrošovský odohral celý zápas, M. Bakoš nastúpil v 72. min + ŽK - R. Matejov odohral celý zápas + ŽK/