Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Futbalisti SR do 20 rokov zvíťazili v príprave nad Gréckom

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Zverenci trénera Pavla Hapala nevstúpili do stretnutia najlepšie, keď už v 5. minúte prehrávali po góle Theodorosa Mingosa.

Bratislava 9. januára (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 20 rokov zvíťazila v utorok v prvom prípravnom zápase v Aténach nad domácim Gréckom 2:1.

Zverenci trénera Pavla Hapala nevstúpili do stretnutia najlepšie, keď už v 5. minúte prehrávali po góle Theodorosa Mingosa. V nadstavenom čase prvého dejstva však dokázali vyrovnať zásluhou Denisa Baumgartnera a o ich triumfe rozhodol v 71. minúte Martin Gamboš.

Slováci odohrajú odvetu s Grékmi vo štvrtok 11. januára o 14.00 h opäť v Aténach.

Grécko - Slovensko 1:2 (1:1)

Góly: 5. Mingos - 45.+1 Baumgartner, 71. Gamboš, ŽK: Georgios - Baumgartner, Boženík

Zostava SR: Vantruba – Vallo, Bednár, Oravec, Kozlovský – Sedláček (66. Gamboš), Macho, Adamec (66. Grešák) – Kvocera (66. Tomič), Baumgartner – Fábry (66. Boženík)

Hlas po zápase (SZĽH):

Peter Kúdelka, tréner SR: "Včerajší zápas proti Maďarsku sme si dôkladne rozobrali na videu, pretože hoci sme vyhrali, tak sme neboli spokojní s organizáciou hry. Preto sme sa na dnešnom tréningu cielene venovali veciam, ktoré chceme hrať a sme veľmi radi s tým, ako si v dnešnom zápase naše pripomienky dievčatá vzali k srdcu. Sme veľmi spokojní s dnešným výkonom, najmä v prvých dvoch tretinách. Aj keď sme prehrávlai, tak trpezlivou a organizovanou hrou sme dokázali zápas zvrátiť a strhnúť víťazstvo na našu stranu. Hneď po tom, čo sme dali prvý gól, tak sme na ľade začali dominovať, dali sme niekoľko pekných gólov a dievčatá zistili, že ak sa budú držať hry, ktorú chceme hrať, tak môžu byť úspešné. Pevne verím, že po dni voľna budeme na zápas s Nórskom plne koncentrovaní a znovu podáme takýto zodpovedný výkon s úspešným výsledkom."