Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Galád remízu berie, mrzí ho však úvodný gól

Mužstvo Slovenska v zápase play off o postup na finálový turnaj ME 2015 hráčov do 21 rokov vo futbale Slovensko - Taliansko 10. októbra 2014 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

"V Taliansku budeme môcť počítať už aj s Ondrejom Dudom a určite sa pobijeme o postup," dodal tréner.

Zlaté Moravce 10. októbra (TASR) - Jeho vysnívaným scenárom bolo držať hodinu bezgólový stav a potom udrieť, aj domácu remízu 1:1 s vicemajstrami Európy z Talianska však považuje za dobrý výsledok. Trénera slovenskej futbalovej dvadsaťjednotky Ivana Galáda potešilo, že jeho zverenci odohrali v úvodnom barážovom zápase o postup na ME 2015 s favoritom rovnocennú partiu.

"Bol to vyrovnaný zápas a boli tam fázy, v ktorých sme boli lepší. Rozhodne sa v Taliansku, pre mňa je dôležité, že ľudia ocenili výkon chlapcov potleskom. Nestáva sa často, aby na dvadsaťjednotku chodilo na Slovensku toľko ľudí. Treba si uvedomiť, proti komu sme hrali. Taliani boli vynikajúci, mali veľa šanci, veľmi nám pomohol brankár Rusov," povedal Galád.



Slovenského kouča mrzel úvodný gól, ktorý padol po štandardnej situácii. "Vedeli sme, že musíme eliminovať Belottiho, no nepodarilo sa nám to. Nemôže sa stať, že po štandardke prejde lopta na bližšej žrdi, musíme byť pri takýchto situáciách ostražitejší. Striedania priniesli oživenie. Lobotku s Malecom som mal v zálohe ako konštruktívnych hráčov a aj vďaka ním sme nakoniec strelili vyrovnávajúci gól. V Taliansku budeme môcť počítať už aj s Ondrejom Dudom a určite sa pobijeme o postup."