Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Huk sa upísal poľskému majstrovi Piastu Gliwice

Tomáš Huk, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Za tri a pol roka nazbieral v žlto-modrom drese 103 prvoligových štartov, čo ho radí na 14. priečku v klubovej histórii.

Dunajská Streda 22. júna (TASR) - Slovenský futbalista Tomáš Huk odchádza z FC DAC 1904 Dunajská Streda, jeho kariéra bude pokračovať v Piaste Gliwice. Dvadsaťštyriročný obranca podpísal s úradujúcim poľským majstrom trojročnú zmluvu, informovala oficiálna stránka fortunaligistu.

Huk prišiel na Žitný ostrov vo februári 2016 a veľmi rýchlo sa stal oporou defenzívy. Za tri a pol roka nazbieral v žlto-modrom drese 103 prvoligových štartov, čo ho radí na 14. priečku v klubovej histórii. Celkovo nastúpil na 118 súťažných stretnutí, v ktorých strelil tri góly. Vlani na jeseň sa stal kapitánom mužstva a s páskou na rukáve ho priviedol na druhú priečku, čo je najlepšie umiestnenie DAC-u v najvyššej súťaži.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým ľudom, ktorí pracujú v klube a hlavne pánovi majiteľovi. Takisto ďakujem fanúšikom za fantastickú podporu počas môjho pôsobenia v DAC. Účinkovanie v Dunajskej Strede bolo doteraz najkrajšie v mojej kariére, zažil som skutočne nádherné obdobie. Dostali sme sa dvakrát do Európskej ligy, na čo nikdy nezabudnem a DAC zostane navždy v mojom srdci. Naskytla sa mi príležitosť spraviť prvý väčší krok a prvýkrát si vyskúšať futbal v zahraničí. Som si istý, že aj Piast má vysoké ambície, keďže v minulej sezóne získali svoj premiérový titul. Teším sa a verím tomu, že sa tam presadím," citovala Huka stránka DAC-u.