Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Juventus mal v zápase prevahu i viac šancí

Reakcia hráča Juventusu Cristiana Ronalda po nepremenenej šanci v zápase 1. kola Serie A Parma FC - Juventus Turín v Parme 24. augusta 2019. Foto: FOTO TASR/AP

Aktivitou po góle hýril Ronaldo, najskôr mu však v 13. minúte pokazilo radosť brvno a potom aj systém VAR, na základe ktorého mu rozhodca v 35. minúte pre ofsajd neuznal gól.

Parma 24. augusta (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín vykročili víťazne za obhajobou titulu v talianskej Serii A. V otváracom zápase sezóny vyhrali na pôde AC Parma 1:0.

V zostave "starej dámy" pritom od začiatku nenastúpila ani jedna z veľkých letných akvizícií. Na lavičke medzi náhradníkmi zostali obrancovia de Ligt i Danilo, rovnako tak stredopoliar Rabiot, medzi žrďami dostal pred navrátilcom Buffonom prednosť Poliak Wojciech Szczesny. Rovnako na lavičke náhradníkov zostal na strane domácich aj slovenský reprezentant Juraj Kucka.

Juventus mal v zápase prevahu i viac šancí. Víťazný gól "bianconeri" zaznamenal v 21. minúte stopér Giorgio Chiellini, ktorý sa po odvrátenom rohovom kope a vrátenej lopte do 16-tky najlepšie zorientoval v skrumáži.

Aktivitou po góle hýril Ronaldo, najskôr mu však v 13. minúte pokazilo radosť brvno a potom aj systém VAR, na základe ktorého mu rozhodca v 35. minúte pre ofsajd neuznal gól. Neúspechom sa skončili aj Ronaldove šance v 66. a 73. minúte. V tom čase už bol na ihrisku v drese Juve Adrien Rabiot, ktorý ako voľný hráč prišiel do metropoly Piemontu z Paríža Saint-Germain. Aj keď sa domáci v závere snažili vyrovnať, Juventus víťazstvo nepustil.

Prvý hrací deň aktuálnej sezóny Serie A doplní o 20.45 duel ACF Fiorentina - SSC Neapol.


Seria A, 1. kolo

AC Parma – Juventus Turín 0:1 (0:1)

Gól:
21. Chiellini

(J. Kucka presedel zápas na lavičke domácich)