Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Kozákova družina dorazila do Minska

Na snímke slovenskí futbaloví reprezentanti zľava Marek Hamšík, Juraj Kucka, Adam Nemec a Vladimír Weiss ml. po prílete do Minska. Foto: TASR/Michal Svítok

"Tri body nás hrejú, najmä s prihliadnutím na výkon, aký sme podali. Absencia Kucku je však veľká strata, " povedal novinárom po prílete do Minska tréner Kozák.

Minsk 10. októbra (TASR) - Čerství majitelia španielskeho skalpu pristáli na medzinárodnom letisku v Minsku v piatok o 18.20 h miestneho času. Výborne naladenú výpravu slovenských futbalistov privítala bezmála dvojmiliónová bieloruská metropola malebným západom slnka a na toto obdobie teplým počasím, teplomer ukazoval 16 stupňov Celzia. Zverencov trénera Jána Kozáka, ktorí sú so 6 bodmi novými lídrami C-skupiny kvalifikácie EURO 2016, čaká v nedeľu 12. októbra ďalší dôležitý duel v Borisove proti domácemu Bielorusku.

Na palube Boeingu 737, ktorý na linke Piešťany - Minsk strávil vo vzduchu 1:40 h, nechýbal ako morálna podpora ani suspendovaný stredopoliar Juraj Kucka. Tréner Kozák však bude musieť riešiť aj ďalšie záležitosti vyplývajúce z únavy jeho hráčov a v dôsledku drobných zranení, ktoré utrpeli vo štvrtkovom megašlágri v Žiline proti Španielsku. Tri body proti superfavoritovi skupiny sú však najlepším liekom na všetky boľačky. "Tri body nás hrejú, najmä s prihliadnutím na výkon, aký sme podali. Absencia Kucku je však veľká strata, Juro je veľmi dôležitý hráč v tomto kolektíve. Verím, že sa nám podarí nastaviť zostavu, aby sme boli úspešní aj bez neho. Traja hráči, nechcem ich menovať, majú zdravotné problémy. Času do zápasu je málo, sám som zvedavý, akú prácu odvedú lekári. Verím, že rovnako dobrú ako pred zápasom so Španielskom," povedal novinárom po prílete do Minska tréner slovenského tímu Ján Kozák.

Kapitán Martin Škrtel priznal, že noc po víťaznom zápase so Španielskom bola krátka, ale žiadne veľké oslavy sa nekonali. Hráči si uvedomujú dôležitosť ďalšieho zápasu. "Musíme hrať s takou istou bojovnosťou a nasadením ako proti Španielsku. Bielorusi síce nedosahujú kvalít Španielska, ale musíme sa na nich dobre pripraviť."



Bielorusi v doterajšom priebehu kvalifikácie získali jediný bod za remízu 1:1 v Luxembursku. Vo štvrtok prehrali doma s Ukrajinou 0:2 a proti Slovákom sa zaisto budú chcieť vytiahnuť: "Bielorusko podalo proti Ukrajine výborný výkon, bolo lepšie a vypracovalo si viacero šancí. Dostalo smoliarsky prvý gól a druhý inkasovalo v závere, keď už hralo vabank. Prehra 0:2 je skresľujúca. O to ťažšie to pre nás bude, musíme sa na súpera dobre pripraviť. Záleží od výkonu našich hráčov. Futbal sa vyrovnáva a máloktoré mužstvo sa môže považovať za favorita, tobôž na ihrisku súpera, to isté platí aj o nás. Nerád hovorím dopredu, s akým výsledkom budem spokojný. Zajace sa počítajú až po hone, uvidíme po zápase," dodal Kozák.

V sobotu 11. októbra o 16.15 SELČ bude mať slovenský kouč predzápasovú tlačovú konferenciu v útrobách Borisov Areny, od 17-tej si hostia vyskúšajú trávnik 13-tisícového štadióna. Zápas Bielorusko - SR má úvodný výkop v nedeľu 12. októbra o 20.45 SELČ, povedie ho belgický rozhodca Serge Gumienny.