Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Liverpool už na titul neverí, Carragher kritizuje Škrteľa a obranu

Futbalista Liverpoolu Slovák Martin Škrtel (vpravo) a tréner Brendan Rogers v zápase anglickej Premier League Crystal Palace - Liverpool Foto: TASR/AP

Hráči ešte stále lídra síce strelili v tejto ligovej sezóne 99 gólov, ale inkasovali až 49. A to je príliš veľa, tímy, ktoré inkasujú tak často, trofeje nevyhrávajú.

Londýn 6. mája (TASR) - Tréner futbalistov FC Liverpool Brendan Rodgers už neverí, že jeho mužstvo vyhrá Premier League. Po pondelňajšej remíze 3:3 na ihrisku Crystal Palace v 37. kole, kde Škrtel a spol. premrhali pohodlný náskok 3:0, to lodivod "The Reds" uviedol pre britské médiá.

Kolaps hostí, v drese ktorých odohral celý zápas kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, prišiel na konci zápasu za stavu 3:0 v ich prospech. V Selhurst Parku ešte v 79. minúte viedol Liverpool o tri góly, koncovku ale totálne nezvládol. Hostí poslal do vedenia Joe Allen prvým ligovým gólom v drese Liverpoolu v 18. minúte, keď sa presadil po rohovom kope Stevena Gerrarda. Liverpool poistil svoj náskok po zmene strán - najskôr po samostatnej akcii sa v 53. minúte presadil Daniel Sturridge a o chvíľu neskôr sa tešil z presného zásahu aj kanonier Luis Suarez. Hráči Crystal Palace sa ale nevzdali a Dwight Gayle sa v závere dvoma gólmi postaral o vyrovnanie. "The Reds" sa tak výrazne vzdialil sen o prvom titule po 24 rokoch.

Liverpool sa síce vrátil na čelo Premier League, ale má iba náskok jedného bodu na Manchester City, ktorý má k dobru stredajšiu domácu dohrávku proti Aston Ville. Tretia Chelsea stráca kolo pred koncom na Liverpool dva body. Záverečné 38. kolo je na programe v nedeľu 11. mája a pri rovnosti bodov rozhodne o majstrovi skóre, to majú momentálne výrazne najlepšie hráči City.



Výbuch obrany


"Myslím, že sme potrebovali vyhrať, aby sme udržali tlak na Manchestri City. Práve City to má stále v rukách a už získa titul v lige. Teraz sa cítime ako po prehre. Vyhrávali sme 3:0 a potom dostali také góly. Až 78 minút sme hrali výborne a robili sme všetko, čo sme chceli. Potom sme ale zlyhali v defenzíve a stratili tvrdo vypracovaný náskok. To je obrovské sklamanie," povedal Rodgers.

Prehra s Chelsea 0:2 na Anfield Road v 36. kole a pondelňajšie zlyhanie v 37. kole ukázali podľa bývalého obrancu Liverpoolu Jamieho Carraghera veľkú defenzívnu labilnosť mužstva. Hráči ešte stále lídra síce strelili v tejto ligovej sezóne 99 gólov, ale inkasovali až 49. A to je príliš veľa, tímy, ktoré inkasujú tak často, trofeje nevyhrávajú. "Rodgers mal spevniť krehký stred obrany. Mal tam dať tretieho stopéra, lebo Mamadou Sakho a Martin Škrtel určite potrebovali pomôcť. Ich spoločná práca jednoducho nie je dosť dobrá a to je neakceptovateľné. Liverpool vedie v počte strelených gólov, ale v počte inkasovaných je na tom zle. Ak chcete pomýšľať na titul, počínať si takto jednoducho nejde. Ak chcete vyhrať ligu, nemôžete dostať toľko gólov," povedal Carragher.